| Marian1s617qg a întrebat:

Bună ziua, am o întrebare. Trec printr-o perioada stresanta a vieții (Am terminat clasa a 12 a), nu știu pe ce drum sa o iau și nu știu ce sa fac mai departe. De vreo luna am început sa am o stare de ceață, sa uit lucruri mici și am o stare de depresie, ma simt obosit psihic, ma simt confuz, nu știu exact ce se întâmplă cu mine. Ultimele luni au fost foarte stresante.Tin sa menționez ca am făcut analize și e totul ok. De la un timp ma tot întreb ce-i cu mine..ma sperie faptul ca aceste simptome sunt asimilate cu dementa, ce credeți ca ar putea fi?
Mulțumesc mult!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| User0987654321 a răspuns:

Salut, stai linistit/a, ia pauza, asteapta pana gasesti momentul si locul potrivit : ) Nu are rost sa te stresezi acum repede, de dragul ca ai terminat 12 clase, ai rabdare, te documentezi bine, si dupa ceva timp, cand ajungi la o concluzie si la o meserie care iti place, te bagi : ) Nu lua o decizie repede, ca mai tarziu poate nu o sa iti mai priasca! Stai linistit, nu ai innebunit atat de rau incat sa ai dementa : ) O zi buna!

11 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ti-as recomanda sa-ti iei un job, orice job gasesti si asta foarte-foarte repede, fiindca starea de depresie si prosteala in care te afunzi nu-ti face bine, dimpotriva.

| Cipi1212 a răspuns:

Nu ai demență la vârsta ta. De vină este stresul că nu știi ce drum să urmezi in viață.

| ChilotiMenstruali a răspuns:

Buna! Nu te speria, cu totii ne simtim asa atunci cand terminam un capitol destul de lung al vietii - cel in care singura noastra datorie era sa invatam. Acum, ca ai terminat liceul, trebuie sa te hotarasti ce vei face mai departe. Nu poti astepta sa ti se ofere ceva, trebuie sa faci tu primul pas. Cauta-ti un job, chiar si part-time, si te asigur ca, in timp, datorita unui program stabil, datorita colegilor de serviciu, datorita remuneratiei lunare pentru munca depusa, totul va capata un sens si vei uita de depresia asta. Succes!

| Shimozukushiki a răspuns (pentru ChilotiMenstruali):

În ce țară trăiești?

| ChilotiMenstruali a răspuns (pentru Shimozukushiki):

Romania! Ce ti se pare asa deplasat in raspunsul meu? Eu am 40 de ani, muncesc de cand am terminat facultatea, deci vorbesc in cunostinta de cauza. Tu?

| IonelGianina a răspuns:

Pune mana și da la facultate și mergi mai departe! Daca nu ai posibilitatea, angajează-te! La servici îți trec toate stările.De atâta stat pe telefoane va iau depresiile!

| User0987654321 a răspuns (pentru IonelGianina):

Si facultate la ce? Daca nu are nimic clar in viitor, ce rost are sa faca o facultate de nu stiu eu ce, si pe viitor sa lucreze in alt domeniu? Bani, timp, stres degeaba.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru User0987654321):

Pai tu nu stii, deci nu ar trebui sa dai sfaturi!

| User0987654321 a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Da? Da mai multe informatii daca tot ai inceput, fa-ma sa inteleg ce vrei sa spui cu asta.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru User0987654321):

Pune o intrebare la fel ca toata lumea si iti voi raspunde acolo.
Troll-ule

| User0987654321 a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Esti prost bata...