| Liviu8989 a întrebat:

Am o nelamurire.De fiecare data cand incerc sa fac ceva mental de ex sa-mi imaginez ceva sau sa retraiesc o amintire, sa-mi creez o scena cum ar fi ca sunt altcineva si fac anumite chestii pe care mi le-as dori in viata, adica sa visez la ceva frumos etc. la orice as vrea sa fac in minte imi apare intrebarea "daca e normal"si simt o senzatie de spaima si o retinere puternica de ma face sa abandonez chestia respectiva pe care vreau sa o fac. Nici nu las nimic sa-mi vina in minte, nici un gand, nici macar o senzatie de bucurie, de nostalgie in schimb ganduri obsesive imi vin.Cum sa fiu? Ce am? Cand imi trece? Daca ce fac eu mental fac si altii? Din ce e format timpul omului mental? Etc si mi-e foarte greu sa le ignor, ma streseaza ..ma simt desprins de realitate si parca nu o mai percep bine. Daca exista vreo persoana care a trecut prin asa ceva o rog mult sa-mi spuna ce se poate face.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Daca ai probleme serioase cu asta, vorbeste cu medicul de familie.

| Preotul500 a răspuns:

Ganduri obsesiv compulsive. Ceva destul de des intalnit. Poti consulta un psiholog sau cauta pe net mai multe despre chestia asta pentru a intelege. Nu e nimic anormal cu tine, calmeaza-te. O vizită la psiholog te-ar ajuta sa înțelegi si sa treci peste treptat.

| BlackBriliant a răspuns:

Tulburare obsesiv compulsiva