| Trust_4353 a întrebat:

Am o nelamurire despre suplimentele nutritive. mai exact proteinele pentru cresterea masei musculare... As vrea un raspuns concret din partea celor care frecventeaza sala de forta si iau proteine. Acestea au un efect negativ asupra "barbatiei"?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| PredatoR a răspuns:

NU! Multa lume confunda proteinele cu anabolizantele (steroizii), proteinele se gasesc in mancare (carne/oua/lapte) dar culturistii consuma o cantitate mult mai mare de proteine fata de un om obisnuit. De aceea e nevoie de o cantitate mai mare de proteine pentru a se reface fibrele muschilor lucrati. Proteinele sunt descompuse in aminoacizi si aminoacisii ajuta la cresterea masei musculare (nu te gandi acum ca daca ei proteine te faci ca Jay Cutler, acestea doar te ajuta, daca nu tragi la sala le ei degeaba, ba chiar poate avea efect nociv asupra organismului).
Eu iti recomand un gainer (pe langa proteine mai contine si o cantitate de carbohidrati si mai multi aminoacizi esentiali decat un concentrat proteic) daca vrei sa pui masa musculara.
Poate dai si tu o funda.happy

3 răspunsuri:
| PredatoR a răspuns:

Deci sa iti raspound concret: NU! Nu au efect nociv asupra sanatatii.
Daca ei in cantitate prea mare poti avea probleme cu rinichii si cu ficatul, asta daca ei peste masura recomandata si fara sa tragi la sala.

| vasile911 a răspuns:

Eu iau Probolan50 si nu am observat nici o modificare a barbatiei:). Am gasit intamplator produsul pe sit-ul http://probolan50.ro/suplimente-nutritive-culturism-steroizi-anabolizanti

| Cosmin86 a răspuns (pentru vasile911):

De ce bagi porcaria aia in tine? participi la concursuri de culturism?