| 6322683 a întrebat:

Bună ziua
Am o problema de fete
Au început să îmi crească sânii (am 15 ani) și li se vede doar sfârcul.
1. Ce pot sa fac, ca să crească mai repede?
2. Pana și cu bustiera au o forma urata și ma întrebam dacă ar trebui sa port sutien, menționez ca și cu bustiera dacă alerg ma dor sânii.
3. De ce nu am ciclu pa 15 ani? Nu am avut niciodată
Mulțumesc va rog răspundeți

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| ioana748 a răspuns:

Posibil sa ai menstruatie si sa nu curga tare sa ajunga pe chilotei.
Acele scurgeri pot fi ca o etapa premergătoare menstruației, intr adevar.
Poti pune un tampon, sunt unele subțiri de fiecare zi si vezi pe el daca exista si firicele de sange.
Daca mergi la doctor, oricum esti minora si ai dreptul gratuit, iti va face niste analize, sa vada cum stai din punct de vedere hormonal si apoi iti va da tratament care te va ajuta cu siguranță.
Mai poti astepta pana la primavara, dar daca ai cabinet medical la indemana, nu strica un set de analize.
Multa sanatate si toate cele bune ❤️

9 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

1. sanii cresc hormonal, conform mostenirii genetice de la mama si bunica si evidnet conform hormonilor tai.
Nu inteleg de ce sa creasca sanii repede, ce te pregatesti sa alptezi copilasi mici?
Ai 15 ansiori, nici nu ai intrat la pubertate, deci unde-i graba?

2. Nu trebuie sa poti sutien ca ala este doar pentru a sustine sanul mare ca sa nu se lase, ori la tine nu este cazul, ca nu ai sani, fiind suficient o simpla bustieras au un maieu.

3. Ciclul poate apare intre 12 si 17 ani. Daca nu vine pana la 17 ani, mama ta te poate duce la medic, fiindca nu esti suficeint de dezvoltata fzic, probabil nehranindu-te sanatos si suficient.

| ioana748 a răspuns:

Buna,

Sanii ii poti ajuta cu masaj. Cu crema sau ulei masezi spre exterior. Fetele pe timpuri spuneau ca trag de ei. Nu are rost sa te strangulezi cu sutien acum, cand mai cresc sanii. Se gasesc bustiere care au dublura in zona sanilor si nu se vede prin haine.
Menstruatia trebuia sa vina pana acum. Ar fi bine sa vorbesti cu medicul de familie sau daca ai cabinet la scoala.
Posibil din cauza unor deregari hormonale sa nu apara.
Doar la doctor iti poate spune exact.
Multa sanatate ❤️

| 6322683 explică (pentru ioana748):

Și credeți că dacă am deja scurgeri vaginale va veni până în primăvară? Și dacă ma duc la doctor o să mi dea medicamente pentru a mă dezvolta și să îmi vină ciclul după aia?

Dar dacă as avea ceva, nu ar trebui ca sanii sa îmi fie mai mari?

| ioana748 a răspuns (pentru 6322683):

Sanii vor mai creste daca ii masezi de la interior la exterior.
Oricum, daca faci tratament hormonal se vor mai mari.

Deci când merg la doctor sa ii spun sa îmi dea medicamente pentru a avea ciclu și sa îmi creasca sânii?

| ioana748 a răspuns (pentru 6322683):

Posibil sa ai menstruatie si sa nu curga tare sa ajunga pe chilotei.
Acele scurgeri pot fi ca o etapa premergătoare menstruației, intr adevar.
Poti pune un tampon, sunt unele subțiri de fiecare zi si vezi pe el daca exista si firicele de sange.
Daca mergi la doctor, oricum esti minora si ai dreptul gratuit, iti va face niste analize, sa vada cum stai din punct de vedere hormonal si apoi iti va da tratament care te va ajuta cu siguranță.
Mai poti astepta pana la primavara, dar daca ai cabinet medical la indemana, nu strica un set de analize.
Multa sanatate si toate cele bune ❤️

| Florea_Maria__YPcT a răspuns:

Nu înțeleg de ce ai vrea să fi bolnavă, să-ți iasă coșuri, să mănânci dulciuri, să nu poți face efectiv nimic să fugi, să sari și chestii

| 6322683 explică (pentru Florea_Maria__YPcT):

Pentru ca ma simt urâtă

| Florea_Maria__YPcT a răspuns (pentru 6322683):

De obicei fetele frumoase spun ca sunt urate, știi