| Jigokunokishi a întrebat:

Am o problema : Partea inferioara a gurii este mult mai scoasa fata de partea superioara. Mi-a zis ca as avea nevoie de parat dentar sau sa astept pana la 18 ani si sa ma operez. Ce credeti ca ar fi mai bine? As incerca cu aparatul ( mentinez ca am 15 ani jumate), dar vreau sa stiu daca cu aparatul o sa revina la normal? Va astept cu drag parerile happy!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Mergi pe aparat dentar dacă ai această recomandare.
Pa, pa.

| InvertedDeformity a răspuns:

In acest caz nu este nevoie de nci o operatie.
In acest caz este indicata vizita la medicul stomatolog pentru a-ti face o programare, iar in cele din urma sa fi examinat si pentru a se stabili tipul de aparat ortodentic (care poate fi de trei tipuri).
Aparatele dentare mobilizabile sunt constructii ortodontice din plastic (acrilat) şi elemente de sârmă care se prind pe dinţi prin,, agatare". Se scot în timpul meselor. Trebuie purtate cel puţin 16 ore din 24. Ele se realizeaza dintr-un plastic viu colorat pentru a le face cat mai atractive pentru cei mici. In functie de situatia clinica, ele sunt realizate din diferite portiuni unite prin suruburi si se prinde pe dinti cu ajutorul unor crosete din sarma.
Aparatele dentare functionale (mobile) reprezinta aparate lipsite de elementele de agatare pe dinti, mentinerea lor in cavitatea bucala facandu-se in mod reflex, prin intermediul contractiei musculare. Se poarta noaptea si preferabil in timpul liber.Se poarta intre 12 si 14 ore pe zi, cu precadere noaptea si in timpul zilei in cadrul activitatilor in care nu e solicitata vorbirea.
Aparatele dentare fixe sunt acele aparate dentare care sunt fixate la arcada dentara prin cimentare sau lipire ( colare ).

| Dany245 a răspuns:

Eu as zice ca mai bine iti pui aprat dentar

| andreiyiy a răspuns:

Acelasi lucru il am si eu numai ca la mine sunt din dintii de sus nu este o problema iti pui aparat dentar fix si in termen de 2 sau 3 ani maxim te duci la doctor sa ti-l stranga incet incet si asa o sa ai o dantura dreapta

| nicofrumusica a răspuns:

Eu zi sa iti pui aparat. parerea mea.