Infectia e o problema destul de delicata daca nu o ti sub control poate deveni periculoasa...clatestete cu apa si sare de doua trei ori pe zi si daca puroiul iese este bine pentru ca il elimini si nu urca la cap...cat despre masea daca este cea de minte ai face bine sa o scoti daca este alta incearca sa o tratezi...mult succes si curaj.
Nu sunt dentist si nici nu am urmat facultate de medicina, raspunsul meu este strict informativ. Sa stii ca nu se face primavara cu o floare (2 pastile). Urmeaza tratamentul de 5 zile, iar daca dupa aceste 5 zile nu sunt semne de ameliorare mergi la un dentist, spune-i de tratament ai urmat si el va sti ce sa-ti recomande. Nu trebuie sa te sperii, conteaza mult a urmezi un tratament.
Bună!
Cel mai probabil, ai un abces dentar ( puroi la măsea ) şi NU-l poţi trata "acasă".
Cel mult, poţi să-ţi pui o compresă cu apă rece pe maxilar ( în exterior, pe faţă ) în zona unde este inflamaţia/abcesul ( dacă este cazul ).
TREBUIE să mergi la medicul stomatolog pentru a vedea care este motivul acelui abces : eventual, o să-ţi facă un drenaj ( ca să aibă pe unde se scurge puroiul ) şi o să-ţi prescrie un antibiotic adecvat!
Toate cele bune.
Asa a patit matusa mea. insa greseala ta a fost ca trebuia sa iei masuri mai devreme. exemplu, puteai sa prajesti sare, sa o pui intr-o punga si o tineai la locul unde te doare. Va trebui sa o tii pana se umfla. Dupa iti trece. Sfatul meu este ca trebuie sa stai calm. Te va durea insa cand o sa ti-o scoata pentru ca are mult puroi. Imi pare rau pentru tine.