| JrrDany a întrebat:

Bună ziua, am și eu nevoie de niște sfaturi din partea celor care suferă din păcate de boala asta ca și mine sau din partea persoanelor care cunosc această afecțiune. În iulie 2017 an fost diagnisticat cu boala Crohn, o boală cu care eu mă confrunt și acum și probabil toată viața fiind o boală auto-imună dar întrebarea mea pentru dumneavoastră este următoarea, am urmat un tratament de Imuran și Pentasa dar săptămânile trecute am făcut un abces intraperitoneal din cauza bolii iar medicul meu a decis să urmez un tratament biologic, ce înseamnă aceste tratament? Este bun? Fundă happy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| alessia5158 a răspuns:

In principiu, tratamentul biologic consta in administrarea unor medicamente care sunt obtinute prin inginerie genetica si actioneaza cu o mare specificitate asupra unor "tinte"moleculare dovedite a fi implicate in patogenia unor boli(inclusiv in bolile inflamatorii intestinale) in scopul de a induce si de a mentine o remisiune(a bolii respective).
Ca orice alt medicament, administrarea acestor agenti biologici comporta atat beneficii cat si riscuri.Tratamentul este apreciat a fi "bun" atunci cand beneficiul este mai mare decat riscul--- medicul gastroenterolog va trebui sa-ti explice caci administrarea acestor agenti biologici se face cu consimtamantul informat al pacientului!

Sanatate si numai bine!