Din nefericire, sexul fara prezervativ ti-a adus si o infectie periculoasa cu HPV, care are tulpina cancerigena, de aceea colul uterin are o rana pe el si necesita criogenizare sau cauterizare, ca celulele pre-cancerase sa nu se multiplice, fiindca in cativa ani poti face cancer de col uterin.
Virsusul HPV nu dispare din corp, ramane pe viata in tine in stare latenta si se reactiveaza si evolueaza, cand sistemul tau imunitar este scazut.
Celule anormal esi modificate inseamna ca sunt celule cu risc mare de cancer.
HPV-ul are peste 200de tulpini si doar 6 din ele sunt cancerigene.
Eu o sa-ti raspund la modul general. Cand apar celulele alea la analize inseamna de cele mai multe ori ca e vorba de o infectie cu hpv, dar nu e o regula. Si acele celule de obicei o sa dispara sau in cele mai nefericite cazuri (putine) se transforma in cancer. Deci trebuie doar sa asculti de medic pentru ca fiecare femeie e diferita si fiecare reactioneaza diferit la boli si tratamente. Pe scurt, nu cred ca e motiv de ingrijorare, sunt milioane de femei cu aceleasi analize ca ale tale
Ideea este ca eu am fost infectata cu HPV insa au trecut aproape 2 ani si nu am facut niciun test pentru a vedea daca virusul mai este sau nu in corp, si de aceea intrebam daca faptul ca "atipii hpv" nu este bifat inseamna ca nu mai am virusul, dar posibil sa fii ramas acele leziune cauzat de hpv