| Stefa0072004 a întrebat:

Bună ziua. Am și eu nevoie de un sfat. Aș dori să vă întreb dacă varicocelul poate trece de la sine în câteva săptămâni. Eu când am fost la spital, mi s-a spus că am un mic varicocel și mi s-a dat un antiinflamator timp de 7 zile. Au trecut 2 săptămâni de atunci și încă mai am.

Ce ar trebui făcut? Să mai aștept încă câteva zile?

Aștept răspunsul vostru.

Ofer funda.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Zartbitter a răspuns:

Medicul ar fi trebuit să-ți spună ce să faci după 7 zile.

Antiinflamatorul e un tratament simptomatic, adică rezolvă senzația de durere, nu cauza acelei senzații.

Dacă după 14 zile tu încă ai durere și inflamații ar trebui să te prezinți din nou la medic pentru o nouă consultație. E tare important să faci asta oricât de neplăcut ar fi pentru că nu e nicio garanție că trece de la sine, iar dacă nu reduci din factorii de risc (sedentarism, obezitate, fumat, stat în picioare mult timp etc.) atunci nu prea ai cum să reduci nici problema.

Recomand să citești mai multe aici dar insist să faci o vizită la medic, poate la alt medic dacă primul nu a fost prea clar cu tine.
https://www.reginamaria.ro/utile/dictionar-de-afectiuni/varicocel-la-copii

1 răspuns:
| Hyperion7 a răspuns:

Daca medicul care te-a verificat și ți-a acordat tratament, tot el e in măsură să îți zică daca se va vindeca curând sau va mai trebui sa iei pastile sau sa te operezi, noi nu avem de unde ști care e situația și nici nu avem cunoștințe medicale.
Așa că ar fi bine sa te reprogramezi la medic și să lămurești cu el.
Bafta!