| mateymirela a întrebat:

am si eu o intrebare: mi-am facut testul de sarcina si mi-a iesit o liniuta si a doua mai stearsa daca te uiti atent o vezi,sunt insarcinata? si dupa cate zile pot repeta testul,imi doresc foarte mult un copil astept un raspuns,vroiam sa va spun ca am dureri foarte mari de sani si dureri de spate si burta, va multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
15 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Cel mai probabil esti insarcinata, insa e bine sa repeti testul dupa 2-3 zile folosind prima urina de dimineata

| mona a răspuns:

Poti repeta testul chiar si dimineata dar eu cred ca o sa-ti vina ciclu

evenso
| evenso a răspuns:

Poti sa repeti si maine dimineata din prima urina de dimineata sau dupa o saptamana.
Daca menstruatia nu va aparea nici saptamana viitoare, indiferent de testul de sarcina ar trebui sa te duci la un consult ginecologic.

| thalyslly a răspuns:

La orice test de sarcina daca il faci si il lasi mai mult apar 2 liniute.mai ia un test repetal lasa-l exact cat scrie.si apoi uitate.eu am patit-o anul trecut.m-am uitat la el dupa juma de ora si au fost o linie evidenta si a doua mai stearsa.noroc ca am citit indicatiile dupa

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

DA, este posibilă o eventuală sarcină ( dacă ai făcut un test "corect" ).

Pentru mai multă siguranţă poţi repeta testul la 3 zile după primul şi, preferabil să fie un test de altă marcă.

Să faci un test "corect", aşa cum EXPLIC mai jos :

Atunci când „presupui" că ai rămas însărcinată, pentru mai multă siguranţă POŢI face un test de sarcină - dar, ATENŢIE : la momentul testului TREBUIE să ai cel puţin 3 săptămâni de la ultimul contact sexual neprotejat!

În GENERAL, testul de sarcina trebuie facut dupa MĂCAR 1 saptamana de la intarzierea menstruatiei sau dupa MĂCAR 3 saptamani dupa un contact sexual neprotejat – AMBELE condiţii TREBUIE îndeplinite ( după caz )!

Daca il faci mai repede si rezultatul e pozitiv inseamna ca embrionul s-a implantat repede, dar daca e negativ nu inseamna ca nu exista sarcina.

Atunci când suspectezi o eventuală sarcină, se face 1 test de sarcină la 7-10 zile de la data la care TREBUIA să-ţi vină ciclul ( dacă e regulat, sau la 15-20 zile dacă e neregulat ) SAU la cel puţin 3 săptămâni de la contactul sexual neprotejat - iar dacă rezultatul e neconcludent : liniuţă/e incomlete, greu vizibile, posibile „umbre" etc., atunci se REPETĂ testul la 3-5 zile!

În cazul unui ciclu neregulat, este PREFERABIL să se REPETE testul de sarcină la 3-5 zile după primul ( INDIFERENT de rezultatul testului anterior )!

Un test CORECT se face din PRIMA urină de dimineaţa, şi NU sunt recomandate acele teste tip „bandă" care se introduce într-un vas cu urină – tocmai de aceea că poţi să GREŞEŞTI mult mai uşor ( introduci prea MULT banda în urină )!

Te duci la farmacie şi cumperi 1-2 teste de sarcină, test tip "stilou" ( analiză pe bază de urină, NU de sânge sau altele, deci nu test tip „bandă" ) - au un preţ mediu de 10-15 lei/test ( NU cumperi din cele mai ieftine, că sunt şi cu vreo 4-5 lei, DAR nici cele mai scumpe )!

ÎNAINTE de a face testul, seara anterioară ( sau dimineaţa devreme ) - deoarece testul se face din PRIMA urină de dimineaţa - CITEŞTI cu atenţie INSTRUCŢIUNILE, şi le urmezi ÎNTOCMAI, în special TIMPUL de control ( trebuie verificate EXACT la timpul indicat, NICI mai repede, dar nici mai târziu, deoarece testul va fi NECONCLUDENT )!

Pentru alte detalii, vezi articolul de la linkul : http://www.contraboli.ro/cum-se-face-un-test-de-sarcina/

Indiferent de denumirea testului şi de "reclama" care i se face, NEAPĂRAT să-l faci din PRIMA urină de dimineaţa!

EU personal, NU am ÎNCREDERE în acel tip de test "Sure Check" ( care foloseşte urina de peste zi, poate fi NECONCLUDENT, şi cu asta nu-i de glumit ) - şi asta din acelaşi MOTIV pentru care la ORICE analiză/test de urină, din sistemul MEDICAL, se CERE PRIMA URINĂ de dimineaţa ( aceea este cea mai concludentă )!

Acum, tu faci cum doreşti, dar eu NU recomand acel tip de teste, decât DACĂ se foloseşte ( la acel test ) PRIMA urină de dimineaţa ( să NU urinezi în timpul nopţii, altfel urina de la test NU va fi concludentă )!

În CONCLUZIE : pentru a scăpa de orice „bănuială" atunci când ai avut contact sexual neprotejat ( sau s-a rupt prezervativul ), mai ales dacă următorul ciclu o să-ţi întârzie, poţi să FACI testul de sarcină şi, deoarece ( cred că ) ai ciclu neregulat, să REPEŢI acel test la 3 zile după primul ( indiferent de rezultatul primului test )!

Ambele teste TREBUIE să iasă NEGATIVE; dacă unul iese negativ şi celălalt pozitiv – atunci trebuie un consult ginecologic pentru a verifica supoziţia de sarcină ( îţi face un test de sânge pentru depistarea sarcinii )!

Dacă faci testele CORECT atunci au SIGURANŢĂ de 98-99 %, se „confirmă" unul pe altul.

Totuşi, simptomele pe care le menţionezi ( acele dureri de sâni/spate/burtă/ovare ) pot reprezenta simptome premenstruale, care apar cu 3-7 zile ( sau mai RAR, chiar cu 10 zile ) ÎNAINTE de a veni menstra - deci, e posibil ca în următoarele zile să-ţi vină menstruaţia!

Toate cele bune.

| JeSuisElle a răspuns:

Cele doua liniute trebuie sa corespunda de aceeasi intensitate a culorii, o culoare stearsa a acestei a doua liniute poate aparea ca urmare a unei erori de efectuare a testului. Re-efectueaza testul de sarcina dupa 14 zile de la contactul sexual.

| PassingBY a răspuns:

Nu există zile după care să îl repeţi. Se poate repeta oricând şi de oricâte ori.

| Mitrea_Valentina_1986 a răspuns:

In primul rand trebuie sa treaca macar o saptamana de cand trebuia sa iti vina ciclul si nu ti a venit. testul se face din urina de dimineata (asa e recom). testul se citeste la un anumit timp de cand a fost facut si nu a doua zi.

| mateymirela explică (pentru Mitrea_Valentina_1986):

Trebuie sa-mi vina menstruatia astazi s-au maine si m-am gandit sa-mi fac un test ca am dureri de sani foarte mari de vreo 2 saptamani, si testul l-am facut astazi nu de la prima urina si la 5 min mi-a iesit a iesit prima si apoi a doua

| Kosaerik94 a răspuns:

Consulta medicul!

| kokoloi a răspuns:

Problema este, la cat timp dupa ti-ai facut testul de sarcina, poti face unul imediat, cu un test de la alta firma ca sa ai un raspuns exact. de cele mai multe ori un singur test nu e chiar concret.

| utacatalina a răspuns:

DOAMNE! mi-au dat lacrimile cand am citit intrebarea si sa-ti zic e ce :acelasi lucru ma intrebam si eu acum 7 ani. exact am un igeras de 6 ani si 3 luni(OCTAVIAN)care la fel a intrat in viata noastra
.o a doua dunga rosiatica, firava

| mateymirela explică (pentru utacatalina):

Si cand as putea sa-mi fac alt test de sarcina, mersi mult sa va traiasca si sa va bucurati de el

| utacatalina a răspuns (pentru mateymirela):

MULTUMIM.Noi am repetat in aceeiasi zii testiul, a iesit si cel de-al doilea la fel si imediat am dat fuguta la spital la planing familial unde ne-au felicitat si ne-au explicat ca dunga 2 iese asa stearsa intrucat ere vb de putin timp...te rog ca in timp sa-mi povestesti si mie ce-ati mai facut. DACA_TI doresti cu adevarat sa ai un ingeras sper din tot sufletul sa fie acea dunga rozalie din test.Sa-ti mai zic ceva(eu am si acum testul bine pastrat si din cand in cand il arat puiului meu atunci cand intreaba chestii de genul cum a venit el pe lume...TE salut cu drag

| mateymirela explică (pentru utacatalina):

Buna seara, am si eu o intrebare, sunt insarcinata in 5 saptamani si 3 zile,am fost astazi la ginecologie sa fac o ecografie trasvaginala,doctora mi-a sp ca se vede sacul dar embrionul abia vizibil, si nu se vizualizeazaactivitate cardiaca, va rog sa-mi spuneti este prea devreme doctora mi-a spus ca poate fi sarcina sa se fi oprit din evolutie dar nu garanteaza asta poate este prea mic acum si m-a chemat luni si am si un hematom langa sac, trebuie sa-mi fac griji, va multumesc