Buna,auzi aici. Am fost fumator 8 ani. Mi-a fost foarte greu sa ma las,nu iti trebuie medote,smecherii si medicamente. Totul este psihic crede-ma. Cu mintea controlezi absolut tot,incearca si ai sa vezi ca vei reusii,la inceput o perioada scurta iti va fi mai greu apoi nu vei mai avea treaba. Nu fii slab si nu te lasa condus de vicii! Controleaza-te si impune-ti,gata nu mai fumez si vei reusii crede-ma. Nu cauta raspunsuri, medicamente, metode, toate inutile sau altele chiar daunatoare sanatatii tale. Tu controlezi daca rezisti fara fumat sau nu, incearca si vei reusii! Succes!
Incearca urmatoarea metoda:
Intr-un pahar cu apa amesteci o lingurita de bicarbonat de sodiu.
Cand simti nevoia sa aprinzi o tigara, clateste-ti bine gura cu aceasta solutie...
Pentru mine a fost surprinzător de uşor să mă las, mi-am impus că sunt nefumătoare şi asta a fost. În principiu, este suficient să vrei.
Vezi poate găseşti nişte sfaturi utile în comentariile de aici: http://www.tpu.ro/......ma-tigara/
Buna. Iti impartasesc sentimentele de asemenea, imi dau seama prin ce treci totusi poti trece peste dar cu greu, depinde acum de cat timp fumezi si cat de mult. Eu am aproximativ 9 luni de cand numai fumez, am inceput prin a rari numarul tigarilor fumate zilnic pana cand intr-o zi numai simteam nevoia de tigara. La inceput am inlocuit tigara cu o bomboana mentolata, o guma si incercam sa evit localurile in care se fuma si poate ca asta m-a ajutat intr-un fel. E greu sa dai sfaturi cuiva care vrea sa renunte la fumat pentru ca depinde de vointa si puterea fiecaruia. Nu pot decat sa-ti urez succes si daca esti determinat sa renunti cu adevarat sigur vei reusi.
In primul rand gandeste-te din ce cauza te lasi. Daca nu ai un motiv, nu ai de ce sa te lasi.
O data ce iti amintesti tu tie, o sa reusesti. Cum s-a mai spus, tine de psihic.
Nu te lăsa! Calculează o anumită porție de fumat pe zi. 1-2 pe zi. Depinde de tine. Apoi o să vezi de ce e bine să le lași. O să simți mai intens gustul amărui de tutun atunci când te trezești după somn. O să vezi ce jenant este atunci când dorești să intri în vorbă cu cineva, dar să păstreze distanța sau chiar să te evite pentru că puți. Dacă tai si mai multe țigări din portia zilnică, o să vezi ce odihnit te trezești dacă nu fumezi înainte de somn. Si multe altele... Fă-o treptat si nu dintr-o dată.