O intrebare pe care am citit-o cu atentie, pusa de un tanar care este intr-adevar peste medie nu numai la IQ ci si la nivelul de cunostinte.
Constientizezi ca ceva nu este in regula si expui f. clar ce anume. Ai face insa o mare greseala urmand vreun sfat dat de oameni carora li se pare ca le stiu pe toate. Intereseaza-te prin cunostinte (tu, parintii tai si ai prietenilor tai), fara nicio jena, cine cunoaste un psiholog BUN. El va putea pune un diagnostic si va indica drumul de urmat pentru a reveni la intregul potential. Stiu ca va fi costisitor si sper ca parintii tai pot suporta cheltuielile. Nu taragana lucrurile. Succes!
Multumesc mult pentru suport!
Imi este foarte greu sa vorbesc cu parintii, deoarece stiu ca nu o sa primesc intelegerea de care am nevoie, mama mea mereu este nervoasa si cred ca ma va lua peste picior daca o sa-i spun. O sa merg la medic in cel mai scurt timp!
Mihai, nu e bine sa mergi la orice psiholog (nu este medic) pentru ca si in domeniul asta unii isi stiu bine meseria iar altii si-au cumparat diplomele pe la nu stiu ce facultati particulare. Tatoneaza putin, cauta, nu conteaza una-doua saptamani de amanare. Poate tatal e mai usor abordabil, ai avea totusi nevoie de sustinerea macar a unui parinte.
PS. Daca psihologul va aprecia ca este nevoie de consultul unui psihiatru, atunci e si mai importanta alegerea unuia bun.
Poti suna gratis la ASOCIATIA TELEFONUL COPILULUI 116111 ci cere sfaturi si consultanta, ei sunt acolo sa te ajute!