| raperul99 a întrebat:

Buna ziua am si eu o problema, sunt baiat am 19 ani, si am o problema cu cosurile ma rog nu este acnee sunt cosuri relativ ok dar as dori un ten mai curat, am folosit diferite creme, masti etc, alimentatia ok, dar tot sunt pe fata mea. Dar de exemplu cand ma rad pe fața deoarece nu-mi place mustata si barba si vreau sa fie fata curata fara pic de par, am ca si cum un fel de praf sau un fel de mizerie pe fata si nu-mi dau seama de la ce e mai exact. Eu ma spal aproape de 5 6 ori pe fata pe zi pentru ca ma simt murdar. Nu stiu daca de la asta este dar sunt curios ce este praful acesta si daca de la asta e!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| newaccountbye a răspuns:

Îți recomand doar un gel de curățare (cel de la bioderma pentru ten gras sau/ cel de la avene pentru ten cu tendință acneica) și să bei multă apă. În caz ca vrei să amplifici rutina, îți poți lua și o protecție solară (o cremă cu SPF). Îmi poți răspunde daca vrei o recomandare. Schimbă fața de pernă cat mai des, nu te mai șterge cu prosop murdar pe ten (se strâng foarte multe bacterii în prosoape, recomandat e să ne ștergem cu șervețele). Și rasul poate provoca acnee să știi

| raperul99 explică (pentru newaccountbye):

Pai si cand sa folosesc gelul, si cum? imi cer scuze ca pun atatea intrebari nu cunosc. Si imi ajunge 200ml pentru inceput?

| newaccountbye a răspuns (pentru raperul99):

Nu e problemă de cantitate. Te speli dimineața și seara cu el, atât (scrie pe el cum se folosește sau îți spune la farmacie). Și apropo, nu mai abuza de atâta spălat pe față pentru ca nu e bine nici în exces. Nici des, nici rar nu trebuie!

10 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Vezi să nu fie psoriazis.

| KovacsB a răspuns:

Sa nu fie scabie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trebuie să foloseşti un exfoliant fizic (sau chimic, dar sunt mai periculoase). După exfoliere trebuie să foloseşti o cremă pe bază de Retinol. O găseşti la farmacie. Schimbă lama în fiecare zi. Restul sfaturile de la newaccountbye sunt bune de urmat.

| newaccountbye a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu vreau să te contrazic, dar retinolul nu este recomandat de la o vârstă mai mică (cu toate ca are 19). Se folosește mai mult pentru estomparea ridurilor și pentru menținerea tenului tânăr, poate și pentru glowy skin. Mai bine folosește o cremă hidratanta pe bază de SPF dacă vrea o exfoliere. Dar nu cred ca are atât de multă acnee. Poate atașează și o poză să ne dăm seama

| anonim_4396 a răspuns (pentru newaccountbye):

Retinolul se foloseşte şi la adolescenți. Nu există restricție pentru Retinol folosit pe ten. Pentru Isotretinoin, da. Dar şi Isotretinoin poate fi prescris adolescenților. Retinolul se foloseşte în principal pentru acnee, nu pentru riduri. Cremele SPF nu exfoliază. Informațiile din acest comentariu sunt false.

| newaccountbye a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu am spus să exfolieze cu SPF, poate m-am exprimat greșit. M-am referit ca ar trebui după exfoliere să folosească o cremă hidratanta pe bază de SPF sau orice altceva în afară de retinol. La câți dr dermatologi am fost (chiar se poate considera un număr foarte mare) sau unde m-am documentat din diferite surse, am inteles ca într-adevăr ajuta și la acnee, dar principalele probleme pe care le trateaza sunt cele a reducerii ridurilor și a liniilor fine/estomparea petelor pigmentare/imbunatatirea texturii pielii, iar retinolul poate fi iritant pentru piele, în special la începutul utilizării, de aceea este recomandat să fie introdus treptat în rutina de îngrijire și să fie folosit împreună cu protecție solară, deoarece crește sensibilitatea pielii la soare și dacă ai face peeling și apoi pui o cremă pe bază de retinol nu e o combinație tocmai bună să îți distrugi puțin bariera de apărare a tenului. Poate să îi apară după ceva rău pe ten de la o simplă problemă pe care o are. Întotdeauna dacă începi cu retinolul de la o vârstă mai mică trebuie să fie sub îndrumarea unui doctor, pentru ca deși poate fi tratamentul perfect pentru cineva, poate deveni periculos pentru altcineva.

| Nelucojoc a răspuns:

Tre sa iesi cu fete mai des, si sa ejaculezi zilnic!

| Ocreștină a răspuns:

Eu am renunțat la lactate și am scăpat de coșuri.