| Dmc_Geany_2000 a întrebat:

am un neg pe degetul inelar de vreo 3 luni de zile, cu speranta ca va cadea l-am lasat in alea 3 luni fara sa-i fac nimic, dar acum chiar nu l-am mai suportat si am taiat din el cu foarfeca, tin sa mentionez ca am bagat-o in spirt, nst ce sa mai fac, cum sa scap de el

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Mergi la medic sa ti-l cauterizeze si nu mai fa asa ceva.

| CuriousStuff a răspuns:

Negul ala, daca chiar e neg, e o punga de virusuri, daca umbli la el si il spargi acele virusuri o sa se imprastie si pe langa si o sa faci si mai multe negi. Nu trebuie sa umbli la el si mai ales nu in modul in care ai facut-o tu. Exista tot felul de creme pentru ei, cea mai buna fiind cea de rostopasca, acum iarna nu gasesti, dar cand incep sa creasca iar buruienile gasesti rostopasca la fiecare colt de strada, daca o rupi si pui lichidul care curge din ea pe neg o sa dispara in cateva zile/o saptamana. Daca e foarte mare si infiltrativ (asta iti poate spune doar un medic dermatolog) se poate extirpa chirurgical sau se poate scoate cu crioterapie... Dar asta nu e necesar doar daca negul nu dispare dupa tratamentul cu rostopasca.
Multa sanatate.