Acele tumori pot avea cauza genetică, mostenire de familie cineva din neam a avut?
Nu, n-a avut nimeni tumori pe creier. A avut sora bunicului meu cancer la sân dar nu cred că are vreo legătură
Din păcate astazi cancerul este foarte raspîndit precum o gripă, multa sanatate baiatului.
Uite aici de ce:
https://mknaturalhealth.com.au/is-your-phone-making-you-sick/
In primul rand, imi pare rau pentru situatia verisorului tau si a familiei. Exista sanse foarte mari ca operatia sa decurga bine si sa nu existe sechele la nivel neurologic.
Tumorile cerebrale pot fi de doua feluri: benigne sau maligne.Aceste doua categorii se impart la randul lor in alte doua si anume: primare sau secundare.
Imi este greu sa cred ca ar fi vorba de tumori secundare, fiindca acestea sunt metastazice, deci un anumit tip de cancer s-a extins pana la creier formand acele tumori. Daca acesta ar fi fost cazul (fara a lua in calcul varsta frageda), familia ar fi stiut.
Deci, banuiesc ca este vorba despre o tumoare primara.
Tumorile cerebrale primare se formeaza chiar din celule ale creierului sau ale tesutului adiacent.Aceste celule au un ADN mutat, deci anomalia este de nivel genetic. Celulele mutate au un ritm mai rapid de crestere si o durata mai lunga de viata, comparativ cu restul celulelor normale, astfel formand o masa de celule anormale.
Factorii de risc se exclud in cazul de fata pentru ca nici varsta sau expunerea la radiatii pe o durata mai lunga nu se pot lua in calcul la 12 ani.Deci, sunt anomalii genetice ale unor celule.
Tumorile craniene primare pot fi de mai multe tipuri, depinzand de zona unde au fost formate si unde exista anomalii.
In cazul in care este vorba de o tumoare secundara, atunci cauzele, cum am spus mai sus, sunt alte tipuri de cancer, cu originea in alte parti ale corpului si care s-ar fi putut extinde pana la creier.
Multa sanatate si sper ca operatia va reusi!
Mulțumesc... eu sper sa nu fie tumori maligne, vreau ca Dumnezeu să îl apere și să fie totul bine
Asta se va afla abia dupa ce tumorile ii sunt extirpate si trimise la analiza.
Pentru ca am vazut conversatia de mai sus, cu un al user, vreau sa completez ca, desi incidenta in familie reprezinta un factor de risc, nu este obligatoriu ca cineva din familie sa prezinte aceeasi problema.
Membrii familiei pot fi doar purtatori ai unei gene mutate, fara a fi afectati, sau mutatia celulelor s-a produs in uter, atunci cand matusa ta avea doar cateva saptamani de sarcina cu el.
Bună... operația a durat 12 ore, dar n-au putut să elimine întreaga tumoare și a mai rămas din ea, împreună cu celelalte două. Îmi e extrem de frică pentru el, nu văd semne de ameliorare. Părinții lui sunt distruși