| Jukaaa25 a întrebat:

Buna Ziua!

Am varsta de 15 ani si sunt practic fotbal, de 3 zile am intampinat o durere groaznica in zona de jos a spatelui, vine de catre partea stanga, a inceput asa usor am crezut ca era o chestie de incalzire dar s.a intensificat, deabea ma pot apleca sau sa fac miscari bruste, s.ar putea cauza sa fie o suprasolicitare sau ceva? Obisnuoesc sa fac abdomene in fiecare seara si uneori cu greutati dar nu grele, cand fac cu greutati folosesc ceva care imi tine strans spatele. Ce as putea face ca sa imi revin?
Va multumesc anticipat

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| iulian1302 a răspuns:

Buna! Zona indicata de catre tine care te doare se numeste zona lombara. Aceste dureri in aceasta zona pot fii: dureri ale coloanei vertebrale(afectiuni ale coloanei vertebrale) sau dureri renale( aparute in urma calculilor renali si ale problemelor renale). Cel mai recomandat este sa mergi sa iti faci o ecografie abdominala totala in urma careia sa vezi daca durerile provin sau nu de la rinichi. In cazul in care durerile nu sunt de la rinichi atunci iti recomand sa iti faci si o radiografie la coloana vertebrala. In schimb cum spui tu ca durerile vin din partea stanga, acestea pot fi cauzate si de splina. Daca este asa, tot in timpul unei ecografii abdominale poate fi identificata o posibila problema a splinei( splina doare in momentul unei suprasolicitari musculare adica in timpul unui efort fizic extrem). Mergi totusi la medic pentru investigatii de specialitate!

1 răspuns:
| Catalin_Cistelican_1999 a răspuns:

In zona care te doare cel mai bine ii sa te dai cu un antiinflamator si sa iti faci o crompresa cu gheata dar asta nu o sa vindece de tot. Poate sa fie ori o contuzie simpla sau poate ai ceva leziune la bazin cel mai bine ii sa te dai un antiinflamator vreo 2-4 zile si daca durerea persista sa mergi la un medic