anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

As avea si eu cateva intrebari legate de starea de sanatate a tatalui meu. Astazi am gasit in sertarul lui cateva medicamente: Glucobay( 50 mg ), Lagosa (150 mg), Metfogamma(1000 mg), Ursofalk(250 mg), Diurex (50 mg/ 20 mg), Nebilet (5 mg), Noliterax (10 mg/2, 5mg). Mi-a venit sa cad jos din picioare cand am citit prospectele lor. Am mai gasit o foaie pe care scria "Dieta hipolipidica" sau alta pe care scria glucoza de 172 mg/dl si hemoglobina glicozilata de 6, 8%. Mi-am dat seama deci ca este vorba de diabet zaharat din prospectul catorva medicamente si dupa glicemie, dar pe unele scrie ca sunt pentru ciroza hepatica. Mentionez ca tatal meu este dependent de alcool de cativa ani de zile si este si supraponderal.Are 55 de ani. Ne-am tot certat cu el si ii tot zicem sa nu mai bea, dar nu intelege. La inceputul anului s-a dus sa-si faca analize la insistentele noastre, dar dupa ce a venit ne-a spus doar ca i-au gasit glicemia mare si ca trebuie sa mai faca sport. Intr-adevar, am observat de atunci ca este mult mai atent cu mancarea,(de aceea mi-am pus semnul de intrebare legat de starea lui de sanatate) in sensul ca nu mai mananca atat de mult, dar tot mai bea alcool. Nu stiu de ce nu ne spune ce are. Tuseste des, iar ieri am vazut ca este galben sub sani si se freaca mereu in jurul ficatului. Are picioarele umflate si cateva unghii ii sunt galbene. Cateodata se mai vaieta si de dureri de maini si piciare. Ati putea sa-mi spuneti....Mai are si altceva in afara de diabet zaharat de tip 2? Are intr-adevar ciroza hepatica? Ce as putea face sa-l ajut?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cred ca cel mai bine ar fi sa incerci sa discuti deschis cu el.
II poti spune ca ai gasit accidental acele medicamente, fara sa il invinovatesti ca a ascuns acest lucru si sa il rogi sa iti spuna ce probleme are.
Il poti ajuta aratandu-i ca ii esti alaturi si ca il sustii, ajuta-l sa accepte problema de sanatate pe care o are si sa se trateze corespunzator.
Multa sanatate!

2 răspunsuri:
| Donsavas a răspuns:

Poate avea ciroza, da. Asta ar fi cel mai greu diagnostic. Ceea ce este alarmant la situația tatălui tău este alcoolismul persistent și inconștiența de care da dovada când combina medicamentele cu băutura. Trebuie dus la dezalcoolizare! Tratamentul nu și va face efectul și nu se va vindeca rugându te de el sau de Dumnezeu. Vindecarea începe odată cu stoparea viciului!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da...din pacate unele dintre medicamemtele enumerate de tine sunt pentru ciroza hepatica. Ciroza hepatica la tatal tau a aparut din cauza alcoolului consumat in mod excesiv. Singurul lucru cu care ai putea sa il ajuti este sa il feresti de bautura....cam atat din pacate.