| Scorpions13 a întrebat:

As dori sa imi spuenti si mie daca e bine sau rau ce am :

1) mi-am luat tensiunea in stare de repaus si era 12 cu 7 si 57 batai

2) mi-am luat tensiunea dupa 30 flotari si era 11, 8 cu 7 si 92 batai

3) dupa cele 30 flotari am facut 50 de genoflexiuni si era 13, 1 cu 7 si 117 batai

Din ce categorie fac parte e bun efortul pentru mine?

tinsa va mai zic ca mereu am tensiunea in stare de repaus 12 cu 7 dar pulsul consider eu ca il am mic tare intr 50 - si 60 batai iar in efort mare nu depaseste 120 maxim 120 (dupa efort intens alergat 1-2 km )

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| thedistroyer a răspuns:

Tensiunea 12 cu 7 e buna deoarece tensiunea minima optima se calculeaza astfel: maxima pe 2 + 1 deci daca ai 12 cu 7 e bun deoarece 12 supra 2 este 6 +1=7. Pulsul este mic. 60 batai este putin dar e bun si asa...Si la efort ai tensiune/puls bun. NU toata lumea este in stare optima insa eu consider ca esti sanatos. Daca consideri te sfatuiesc sa consulti un doctor.

| PanaceuUniversal a răspuns:

Un puls mic este absolut normal la un sportiv.
Pulsul are variatii normale la orice persoana intre 60 - 80 / minut

Tensiunea arteriala se afla in limitele normalului, cu valori foarte bune in repaus si inca bune dupa efort sustinut.

Si ca sa iti dai seama de ce spun ce e bun : TA -ul meu in repaos este de 13 - 13, 5 cu 8, iar dupa efort sustinut trece peste 14 cu 8

| NutellaFinetti a răspuns:

Si eu am batai neregulate de inima, cand incepe sa imi bata tare de tot, ajunge si la 180, si ma doare inima pot sa zic, si am fost la medic dar mi-a zis ca e ok, tu...bataile inimii tale mi se par foarte potrivite, consulta un medic pentru mai multe informatii.