| glamour a întrebat:

As dori sa stiu ce analize sunt "de baza" la un baiat, pentru a sti ca e sanatos din punct de vedere al aparatului reproducator, adica sa stie daca nu are vreo boala, pur si simplu sa fie el linistit. Care sunt cele mai importante analize? Nu se pune problema de infertilitate(e adolescent). Si unde sa se duca sa isi faca aceste analize?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

La un laborator foarte bun, ar trebui sa faca spermograma (infertilitatea de obicei se instaleaza in copilarie sau adolescenta), o spermocultura, o cultura din secretie uretrala si din secretie prostatica (daca este activ sexual) si cateva analize de sange (pentruinfectii cu transmitere sexuala: VDRL, HIV, hepatita B, C).

| Dumitruionutz3 a răspuns (pentru Brigaela):

Buna seara doamna brigaela. Daca am varicocel pe ambele părți și am 16 ani se poate să rămân infertil pentru totdeauna?