anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

As dori sa stiu daca fatul e afectat si in ce masura daca in prima sau a doua saptamana de sarcina, nestiind ca am ramas insarcinata, am mers de 2 ori la solar?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

E posibil sa fie afectat. Fie sa aiba malformatii de la radiatii, fie mai tarziu, in cursul vietii sa faca cancer sau leucemie. Prima posibilitate va fi eliminata daca iti urmaresti atent sarcina, daca mergi la un obstetrician foarte bun, il informezi si faci investigatii ecografice suficiente (vei afla din timp daca are malformatii). Pentru cea de-a doua posibilitate, din pacate, te vei teme toata viata.

Abh
| Abh a răspuns:

Nu pateste nimic bebele dar evita solarul de acum incolo.

soothe
| soothe a răspuns:

Esti ok! Totusi, acum esti insarcinata, femeie serioasa, nu mai mergi la solar! Sanatate, sa fie sanatos/-a si intreg/-a!

| procust a răspuns:

Nu il afecteaza cu nimic, este ca si cum ai fi mers la plaja vreo 2 saptamani.

| arabela_9342 a răspuns:

Efectul razelor ultraviolete, daca au avut vreunul, se va vedea la ecografia 3D pe care o vei face in trim 2.Intreaba medicul ginecolog.

| m77 a răspuns:

Probabilitatea ca fatul sa fie afectat de razele de la solar e mica. totusi, aceasta exista. de aceea nu e recomandat sa mergi acolo in perioada sarcinii. cu toate astea, nu cred ca are sens sa iti faci probleme, pentru ca sarcina a fost mica (poate ovulatia a fost mai tarziu si inca sarcina nici nu exista prima data). ca sa te linistesti, intraba-ti medicul ginecolog cand mergi la control.

| catalinovicy a răspuns:

Incearca sa eviti de acum solarul... fatul in mod cert nu va avea probleme nu-ti fa griji dar. nu mai merge de acum pentru ca fatul se va dezvolta si-l pot afecta razele.succes si sa-ti traiasca!

| jannyss a răspuns:

Pentru un raspuns concret si sigur mergeti la un cabinet de ginecologie.
Sfatul meu est sa nu mai mergeti la solar.
Acuma sper si cred cu tarie ca nu i s-a intamplat nimic fatului.
Cu stima si respect Jannys's.