| DiaconuLeonard16 a întrebat:

Bună ziua!
Aș vrea și eu un răspuns la o nelămurire
Sunt purtător de ochelari de miopie de doi ani și ceva având 16 ani acum
Am dioptriile la ochi minus 0, 25, dar înainte aveam la stângul -0, 25, iar la dreptul -0, 50. Lentilele la ochelari sunt ambele -0, 75.Credeti că este normal acest lucru? A mai fost la altă clinică oftalmologică și nu a spus nimic în legătură cu dioptriile că ar fi rele mă refer cele de la lentile, și acum când am fost anul acesta la control și am aflat câte oprirea la ochiul drept a scăzut la -0, 25 după cum am spus mai sus mi s-a recomandat sa schimb ochelarii cu o lentilă de dioptrie -1. Faza e că când mi-a pus acele lentile eu chiar vedeam la film cu aceștia pe care încă i am acum, și doi ani și ceva nu am avut probleme.
Acum am observat că nu mai văd foarte bine cu ei și am să mă duc să i schimb
Dar poate cineva să îmi răspundă la întrebarea ta că diferența dintre dioptriile ochilor mei și cele ale lentilelor este bună sau nu se recomandă?
Și încă o întrebare
Lentile heliomate se recomandă la vârsta mea?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Buna.Eu stiam ca la miopie dioptria este un pic mai mare pentru lentilele ochelarilor si un pic mai mica decat in urma consultului daca alegi lentile de contact( de exemplu dioptria ochelarilor tai vechi ar fi potrivita acum pentru lentile de contact). Cel mai intelept este sa intrebi direct acolo cand faci consultul, de obicei acesti oameni sunt binevoiori, calmi si iti explica tot ce vrei trebuie sa stii.Eu am miopie mai mare si n-am avut vreodata experiente neplacute.

| melimili a răspuns:

Hmm, informatiile alea sunt varza.
Lentilele se dau dupa ce masora diotriile ochilor. Nu ai la ochi un numar si la lentile alt numar.
Oricum, 0, 25 e mica. Cea mai mica.
Lentilele heliomate sunt cele care isi schimba intensitatea culorii in functie de lumina. La soare de exemplu, ele se inchid la culoare. Nu conteaza varsta. Conteaza daca ochii accepta. Spun din experienta, pentru ca ochii mei nu accepta lentile inchise la culoare. Nici cei de soare. Poart doar usor fumurii.