E destul de irelevant ca ti ai luat tensiunea tu acasa cu un aparat din comert care cine stie cum si ce arata. Consulta un medic si o sa iti raspunda la toate intrebarile tale.
Am spus și în comentariul anterior, aparatul este foarte bun, verificat și comparat cu unul de specialitate folosit de medic, iar diferențele între cele două erau infime.Deci,ideea că aparatul este prost pica(bine ar fi fost sa arate greșit ), însă nu cred.
Salut! Tensiunea de-a lungul unei zile oscilează practic acum poți avea 150/95 și peste 1 ora poți avea 120/70. Nu știu dacă ai văzut vreodată un rezultat la un holter de tensiune însă de-a lungul unei zile valorile sunt variabile. Practic tensiunea nu e un factor static ea e oscilantă, valorile se mai schimba. Dacă ai luat tensiunea cu aparat electronic vezi ca e posibil sa fie dereglat. Cel mai bine mergi la medic sa îți fie luată tensiunea cu tensiometrul manual. Ești cam tânăr ca sa fii încadrat la hipertensivi sincer.
Pai asta spun și eu, și cum am zis nu prea am vicii ce ar putea duce la așa ceva. Aparatul cred că este ok, deoarece l-am comparat cu unul profesionist folosit de medic iar diferențele erau infime.
Rămâne ideea de tensiune oscilantă.
Probabil medicul îți va recomanda un holter de tensiune (monitorizarea tensiunii pe 24 de ore). Ca sa vadă dacă e ceva constant sau nu.