| RobertG101 a întrebat:

Azi dimineata am fost sa-mi fac analizele si rezultatele vor iesi pana joia asta. Vreau sa stiu ce pot sa am cu urmatoarele simptome: ametit mai mereu si obosesc repede. Nu este de la anemie ca iau Supradyn si Magnerot dar nu stiu daca isi fac efectul.
Eu iau tratament cu Rispolept Consta 25 mg de mult timp, saptamana trecuta am avut contact accidental cu sangele unui pacient la practica si nu am avut manusi (nu stiu daca e SIDA, altfel as fi murit deja de la sistemul imunitar facut praf si am inteles ca are perioada de incubare de pana la 6 luni)

Deci ce poate fi?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Supradyn si Magnerot nu au nici un efect in anemie, primul contine o cantitate mica de fier, al doilea nu contine deloc. Nu stiu cine si de ce ti le-a prescris, dar e posibil sa te simti obosit de la ele (mie magneziul in exces imi da ameteli si somnolenta).
Rispoleptul insa da ameteli, oboseala, somnolenta, exact simptomele tale, asa ca probabil e de la el.
Incubatia la HIV este intre 6 luni si 20 de ani, nimeni nu moare in primele luni de la infectare (in afara de copiii infectati intrauterin) si nici nu poti avea simptome de la o infectare (posibila) de saptamana trecuta.

12 răspunsuri:
| minrest a răspuns:

Adesea oboseala fara motiv provine de la un ficat prea ocupat, ai putea lua ceva cu silimarina, recomand Lagosa, singurul preparat cu silimarina cu statut de medicament (cel putin asa stiu eu, nu e exclus sa ma insel). De unde ai auzit de HIV-ul ala fulgerator, care se ia prin piele si actioneaza intr-o saptamana? Nu exista asa ceva, din fericire.

Răspuns utilizator avertizat
| CuriousStuff a răspuns:

Sa stii ca simptomele tale pe langa sute de alte cauze pot fi data chiar si de tratamentul cu Rispolept. Nu vad cu ce te ajuta parerea noastra daca maine iti vin rezultatele, mai mult te speriem si noi cu banuielile noastre. In plus de asta, o parere nu ti-o poti face din doua simptome. Interpretarea simptomelor se face mereu in context clinic, nu scoti doua simptome din context si intrebi ce ar putea fi... Acele simptome pot sa fie data si de cancer, printre sute de alte boli.
Eu zic ca analizele tale o sa iasa ok. Probabil uree si/sau creatinina modificate si transaminazele... Astea ar putea si cel mai probabil sunt date de tratamentul tau. Daca modificarile sunt mici nu e nimic de speriat... Sa ne spui si noua cum ti-au iesit analizele.
Cat despre SIDA, acum mi-am amintit ca tu ai intrebat si ieri de micul incident. SIDA nu apare la a doua zi dupa infectarea cu virusul HIV. Virusul sta o vreme in incubatie, si poate sa stea mult si bine si doar dupa ce se activeaza si incepe sa se reproduca, atunci apare si SIDA. Sa speram ca nu e cazul. Si sa speram ca dupa incident te-ai spalat foarte bine pe maini cu un sapun dezinfectant din spital.
Multa sanatate.

| OoBunnyoO a răspuns:

Daca ai fi avut SIDA nu ai fi murit pana acum. SIDA nu reactioneaza atat de repede si in niciun caz intr-o saptamana. Poti avea SIDA si cativa ani fara sa ai simptome vizibile si evident, fara tratament. Insa SIDA se ia numai daca sangele lui a venit in contact cu sangele tau.

Poate fi o lipsa de vitamine sau minerale precum magneziu, B6, B12 etc.

| ALGator a răspuns:

Sint numai presupuneri. Daca nu ai avut rani deschise pe miini exact in locul unde te-a atins singele pacientului nu sunt riscuri. Nu spui daca pacientut avea SIDA.

Oboseala poate fi din multe motive. Depinde de cand e, daca persista.

Iei tot felul de medicamente dar nu spui de ce si daca ti le-a prescris cineva (Suprady, Magnerot, Rispolept) sau le iei din proprie initiativa.
Al cui sistem imunitar e facut praf, al tau?
Nu se poate spune ce poate fi pentru ca a) descrierea ta e confuza b) oboseala poate fi cauzata de vreo 8 factori care trebuie cercetate separat.
Dar daca e o oboseala aparuta de curand nu sunt motive de ingrijorare. Nu spui nici ce varsta ai. Una e sa ai ameteli la 14 ani si alta la 74 de ani.
Stai linistit si mergi la medic cand poti. Mai gindeste-te daca nu cumva ai o atentie prea intensa sa iei medicamente. Poate nu e necesar.
Sanatate!

| Fabio_Fabio_1992 a răspuns:

Ceau! Dragule, nu iti mai fa griji. Nu te mai stresa, nu e anemia asta. Nu ai cum sa iei SIDA. Stii si bine asta. Ori e lipsa de vitamine, ori e ceva. Sper sa iti iasa bine analizele. Daca vrei sa mai vorbim pe wapp. Nu uita ca stresul, mult efort de la astea mai mult sigur ca obosesti si ametesti uneori. Sau stai mult pe net.

| Fabio_Fabio_1992 a răspuns (pentru RobertG101):

Hai sa vorbim pe wapp. Da-mi nr tau de tel si te adaug pe wapp. Trimite un mesaj privat.

| Nastasiu62 a răspuns:

Cauta 'no fap benefits'
mai mult ca sigur e de la gioco del mana zi de zi.
nu glumesc.