| moonY a întrebat:

Bunica mea a murit de cancer, tocmai am aflat ca unchiul meu are cancer in faza terminala.
Ce analize imi pot face pentru a depista daca am si eu, sau sunt predispusa la asta?
Multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Oana92 a răspuns:

Doar pentru ca ei au avut nu inseamna ca si tu ai acum. Daca ai vreun simptom sau un nodul atunci trebuie sa mergi la doctorul de familie si te va indruma el. De obicei se face hemoleucograma completa si eventual VSH-ul.
Pentru a depista daca esti predispusa la cancer se pot face teste genetice, dar sunt enorm de scumpe si nu se merita. La stilul de viata din secolul xxi toti suntem predispusi la cancer. Nu te mai gandi la asta. Imi pare rau pentru situatia ta. Curaj!

| Generalul a răspuns:

Depinde in primul rand si de tipul de cancer, iar oricum, chiar daca ar fi sa ai o predispozitie genetica la cancer, efectele se pot vedea peste 30-40 ani, nu acum. La analize se fac anumiti markeri tumorali si nivelul leucocitelor, dar nu-ti fa inca probleme.

| marcous a răspuns:

Pentru a afla daca esti predispusa nu exista analize. Pentru a afla daca ai cancer, incearca o hemoleucograma si un VSH.

| Doxi a răspuns:

Depinde unde vrei-sunt o gramada:biopsia/endoscopie/ecografia prostatica /tomografie si la tine ca esti fata Testul Babes Papanicolau --> http://www.sfatulmedicului.ro/......logic_1029

| catalingabriel1230 a răspuns:

Da esti predispusa prin gena familiala asta depinde daca unchiul tau este frate cu mama ta poti sa iti faci analizele normale sau du-te la doctorul tau de familie