anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bunica mea de 72 de ani a facut un accident vascular cerebral si i-a paralizat mana si piciorul de pe partea stanga si i s-a strambat gura. A cazut pur si simplu jos. Ea are probleme cu inima, e hipertensiva si mereu are tensiunea ridicata si in ziua respectiva nu a luat pastilele la timp. E internata in spital dar medicii nu pronunta un verdict daca isi va reveni fiind-ui inundat vreo 50% din creier.Asa au spus medicii.Au trecut 2 zile de atunci si isi misca ambele picioare, mai greu dar le misca dar mana stanga tot nu o simte.Gura este normala acum dar vorbeste incet. E constienta, vorbeste dar tine ochii intredeschisi.Si mananca iaurturi, bea apa mereu.Si inca ceva vrea mereu sa se ridice din pat, nu are stare deloc si se misca mereu in pat.Doctorita a spus astazi ca reactioneaza bine la tratament dar trebuie sa asteptam pana sambata sa vada daca apar complicatii.Si ea a mai avut probleme cu inima si cu plamanii. A mai trecut cineva printr-o situatie asemanatoare? Daca da cu ce sechele a ramas peroana respectiva sau daca s-a putut vindeca complet.Va multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| bogdan8907 a răspuns:

Da, bunica mea a mai trecut prin asta de 2 ori, a ramas cu sechelele ( mana stanga si pikiorul drept numa le trage dupa ea) dar daca incearca si are binevointa sa incerce sa umble din nou poate si bunica ta

| alexmarian87 a răspuns:

Bunica mea e in aceeasi situatie...anul trecut a facut un infart si i-a paralizat mana si piciorul stang si la fel i sa strambat si gura.intre timp si-a mai revenit,putea sa mearga cu un fel de carucior de acela cu doua rotite, nu stiu cum se numeste, dar saptamana trecuta a facut iar un infart si acum a ramas imobilizata la pat si sunt slabe sanse sa isi mai revina si aici ma refer la mers.cam atat pot sa iti zic. sper ca bunica ta sa fie mai puternica si sa isi revina.multa bafta

| floryyn91yy a răspuns:

Da,bunica mea de 76 de ani a suferit un accident asemanator acum o luna si de atunci nu mai poate sa si miste mana dreapta si nu mai poate sa mearga singura

| Razviiiiiiiiii a răspuns:

Da matusa lui mama a patit la fel...si acum e internata in spital dar joi o interneaza.Hmm cu ce sechele? pai nu va mai putea merge la fel de bine, nu se va putea sa se miste cum se misca odata...cam astea ar fi.

| Razviiiiiiiiii a răspuns:

Joi o externeaza...sorry pentru greseala

| Messi_1669 a răspuns:

Iai niste lumanari si gatarolling on the floor asta e glumeam si o vecina de-a mea a trecut prin asta dar ea s-a vindecat complet 1 luna insa dupa ce a externato na putut sa faca nk. dar dupa 1 si ceva s-a vindecat

| BGDs a răspuns:

E greu de spus daca o sa isi revina complet, de obicei dupa un accident vascular cerebral nu se revine 100 %. Probabil o sa aiba nevoie de ajutor in continuare din partea voastra avand in vedere varsta pe care o are si faptul ca sufera de hipertensiune arteriala. E obligatoriu sa isi ia medicamentele pentru hipertensiune ca sa nu faca alt accident vascular pentru ca sansele de vindecare scad considerabil cu fiecare accident produs

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

In primul rand imi pare rau pentru bunica ta. Acum nu se stie se poate sa isi revina sau nu depinde de cat de afectat a fost creierul. Am un vecin care a facut accident vascular si si-a revenit.

| ZoeyMe a răspuns:

Bunica mea a trecut prin ceva asemanator, insa mai grav.Parca piciorul si mana grava nu si le putea misca si nu mai putea vorbi.Nu era tot timpul constienta.Din pacate a murit dupa aprox. o luna. Sper ca bunica ta sa se faca bine repede.