| alinaa765 a întrebat:

Buna ziua!
Cand inspir si expir simt ca o furnicatura dureroasa la degetele de la mana stanga. Am citit ca e ceva legat de compresia venei insa nu am inteles exact ce e, si de ce simt asa, si daca e vreo problema. Mentionez ca de asemenea se inroseste buricu degetului

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| StudentLaMedicina a răspuns:

Când inspir şi expir - practic mereu. Când faci altceva decât să inspiri şi să expiri?

| alinaa765 explică (pentru StudentLaMedicina):

Buna, am vrut sa zic nerv nu vena. Cand inspir ADANC si uneori la expirat

| StudentLaMedicina a răspuns (pentru alinaa765):

Când inspiri adânc aduci mult oxigen deodată în sânge care spală dioxidul de carbon (aciditatea) din sânge. Asta duce la o stare temporară numită alcaloză care dă senzația asta în degete. Nu e periculos.

| alinaa765 explică (pentru StudentLaMedicina):

Pe net scrie tot felul ca alveolele mele is blocate daca am asa. Si respir greu, dar am si astm. Am si acid si imi este ft greata. Ma doare gatul cand inghit scum de la acid. Poate alcaloza fi pe baza de stres? Va rog ajutati-ma cu informatii caci daca caut pe Google mai rau fac

| Jamalpdf a răspuns:

Ciroza…