Buna!
Iti recomand sa te lasi de fumat neaparat!
Stii bine ca fumatul iti poate face rau! Stii ca dai pe tigari o gramada de bani in plus! Stii ca fumatul mareste riscul aparitiei multor boli! Gandeste-te mai bine la toate astea! Scrie-ti pe hartie motivele pentru care trebuie sa renunti la fumat.Alege-ti data exacta in care vei renunta la fumat, pentru a nu amana cu-n vesnic MAINE! Cu o zi inainte arunca toate tigarile si brichetele si fa-ti provizii de guma de mestecat, seminte sau biscuiti,din care sa ai tot timpul la tine.
Fa cat mai mult sport. Taie lemne, fa curatenie, fa gimnastica, orice te ajuta sa transpiri, eliminand astfel toxinele:sportul te ajuta sa te relaxezi si sa dormi bine!
Renunta la obiceiurile asociate cu fumatul. Daca obisniesti sa fumezi dupa mancare, iesi acum la plimbare sau mananca fructe.
Incearca de asemenea sa eviti alcoolul si cafeaua.
In prima zi incearca sa ai cat mai multe ocupatii, ca sa n-ai timp sa te gandesti la nevoia de a fuma o tigara.
Ce sa mananci?
Mananca multe cereale, spanac, smochine. Migdalele si stafidele sunt si ele foarte indicate.Cu cat aciditatea din organism e mai mare, cu atat mai repede te vei apuca de fumat.
De aceea evita:alcoolul, carnea, ouale si fructele acre.
Ti-am spus asta spre binele tau, tu decizi ce vei mai face in continuare!
Te pup!
Va multumesc tuturor pentru sfaturi. Este o prostie sa fumezi, as vrea sa fi stiut asta in urma cu multi ani.
Buna ziua irineirina.
Din fericire, eu nu am fumar niciodata. Insa tatal meu a fumar timp de zeci de ani. Imi aduc a minte ca a renuntat de pe o zii pe alta. A avut atata vointa inca na mai fumat nici o tigara pana in ziua de azi. Cand il intreb de ce? Imi raspunde frumos ''Banii care ii dau pe tigarile care imi distrug plamanii, ii pot cheltuii pe ceva mult mai folositor''.
Eu cred ca, trebuie sa te gandesti bine, la motivul pentru ca ai lasat de fumat si acela sa fie telu tau. Iti doresc multa bafta.
Buna, inceraca sa mesteci guma. Asa am auzit si eu ca este cel mai bun "medicament". In momentul in care simti nevoia sa fumezi mesteca guma, sa ai la tine mereu guma. Asa am auzit si eu alte persoane care s-au lasat de fuma.
Guma este o idee foarte buna, mentosane, orice poti baga in gura (scuze, stiu ca suna oarecum dubios), care sa nu te ingrase. Dependenta de tigari nu tine numai de dependenta de nicotina, dar si de obiceiul de a tine si a avea in gura. De fapt asta este una dintre problemele care ii face pe fostii fumatori sa se intoarca la fumat si de aceea multi se ingrasa dupa ce se lasa de fumat, pentru ca incep sa inlocuiasca tigarile cu mancarea.
Ely_8762 întreabă: