| Iasminaec07 a întrebat:

Bună ziua dacă mă puteți ajuta în legătură cu această ecografie transvaginala; Uter in avf de aspect si dimensiuni normale cu forma regulata contur regulat, miometru omogen. Endometru de 3mm trilaminar.Col de aspect ecografic normal. Ovar stang de aspect si dimensiuni normale, cu numerosi foliculi in diferite stadii de dezvoltare si un folicul dominant de diametru 2, 1cm, cu aspect de corp galben menstrual. Ovar drept usor marit de volum, polichistic. Spatiul Douglas liber de lichid. In urma acestei ecografii și întârzierea menstruatiei mi s-a dat taratamemt cu duphaston am început la 7 zile după ce am făcut această ecografie. L am terminat în urmă cu 10 zile menstruatia nu mi-a venit în schimb pe data de 10 când trebuia să mi vină am avut o sângerare maro, o pată mai exact este posibil să fie vorba de sarcină? Am făcut două teste dar nimic

Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| annonimaaaa555 a răspuns:

Da, este posibil să fie vorba de o sarcină, dar și de un dezechilibru hormonal cauzat de ovarele polichistice și de tratamentul cu Duphaston. Dacă testele de sarcină sunt negative și menstruația tot nu apare, îți recomand să faci un test beta-hCG din sânge pentru a exclude o sarcină. Dacă nici acesta nu confirmă sarcina, ar fi bine să consulți din nou medicul ginecolog pentru investigații suplimentare.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Daca nu doresti sa ramai insarcinata, protejeaza-ti sanatatea folosind prezervativ. Te protejezi de sarcini nedorite si de BTS (Boli cu Transmitere Sexuala).
Fa-ti vaccinul HPV, este gratuit pentru fete şi băieţi (11-19 ani neîmpliniți). La medicul de familie.
https://comenzi.farmaciatei.ro/......dolescenti

Un chist ovarian normal poate creste pana la 3.8 cm in momentul in care se pregateste sa elibereze un ovul in abdomen.
Majoritatea chisturilor functionale dispar singure in cateva luni si sunt inofensive.
https://www.sfatulmedicului.ro/......ional_1103

Nu era nevoie de tratament pentru chisturile tale.

| Iasminaec07 explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Tratamentul a fost pentru reglarea ciclului în luna februarie mi-a venit a 40 a zis de la ultima menstra