| Ioanafreeyourmind1995 a întrebat:

Buna ziua! De aprox 2 sapt iau Diane-35, insa am crampe destul de puternice in abdomenul inferior de fiecare data cand le iau, la aprox 2 ore. Nu cred totusi ca e ok. Am inceput tratamentul asta din cauza seboreei accentuate si acneei, dar si pentru efectul contraceptiv. Cu ce as putea sa le schimb pentru a obtine efectele acestea? Mentionez ca urmez tratament pentru depresie si mai voiam sa stiu daca pastilele astea le scade din efect. Eu cand am fost la ultimul consult ginecologic, dra respectiva mi-a zis ca nu, insa pe internet apar totusi atatea pareri contradictorii. Va multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Floridori a răspuns:

Tratamentul cu antidepresive NU scade eficacitarea pastilelor AC.Aici ar fi multe de explicat, dar nu stiu cat de interesata esti de detaliile mecanismului de functionare al tratamentului, asa ca, pentru moment, ma rezum la raspunsul scurt si anume (repet): tratamentul antidepresiv NU scade eficacitatea pastilelor AC.

Intrebarea este: inainte de a-ti fi recomandat acest tratament, ti s-au cerut analize pentru stabilirea profilului hormonal si timp de coagulare? Intreb asta deoarece stiu ca unii medici sar peste aceasta etapa si merg un pic "la ghici" cu anticonceptionalele, recomandandu-le pe cele mai generice stiind ca exista sanse foarte mari sa i se potriveasca pacientei.Din pacate, mai exista si acel procent in cazul carora nu functioneaza...

Crampele la nivelul abdomenului inferior, deci cel mai probabil la nivelul uterului sunt determinate de catre o concentratie mare a hormonului prostaglandina.Acesta, impreuna cu oxitocina, sunt hormonii care determina contractii (deci implicit si crampe), dilatare etc. si in timpul menstruatiilor, dar si in timpul nasterii.
Despre oxitocina banuiesc ca stii si ai mai auzit (hormonul iubirii, al fidelitatii, al placerii etc., dar si al sistemului reproducator feminin si al nasterii); acesta este secretat la nivelul hipotalamusului, insa prostaglandina este ceva mai deosebita, deoarece acest hormon nu este secretat de catre o glanda endocrina in mod special, ci este fabricat doar in situatiile in care organismul trimite un semnal de alarma cum ca ar avea nevoie de acest hormon.De regula se intampla in timpul menstruatiei, in timpul nasterii, dar si al anumitor procese inflamatorii.

Din acest motiv, ar fi bine, dar si necesar sa te consulti cu medicul in vederea intreruperii tratamentului si daca tot vrei sa iei tratament hormonal, din motive foarte rationale si corecte de altfel, sa i te adresezi unui endocrinolog.Acesta iti va recomanda mai intai analizele pentru profilul hormonal si abia atunci, in functie de necesitatile tale hormonale, iti va recomanda pastilele AC potrivite organismului tau.

Daca totusi ai facut profilul hormonal, ar fi fost necesara si o analiza de timp de coagulare.

0 răspunsuri: