| DariaAriana a întrebat:

De cateva luni ma simt foarte rau. Ameteli, practic am o stare de lesin, stare de voma, dureri de cap, stare de oboseala. Mi-am facut analizele si au iesit foarte proaste. Feritinina 7.1, hemoglobina 10.2 nr eritocite 3.86, hematocrit 30.6, volum mediu eritrocitar.79.3, volum mediu trombocitar 8.8, tombocrit 0.25%, latime distrib.trombocitar 8.7, FT4 11.5. Va rog sa-mi spuneti daca ar putea fi vorba de leucemie. Luni urmeaza sa merg la medic, dar sunt foarte ingrijorata. Am 48 de ani.
Va multumesc! Tatiana

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu ne dai valorile de referinta, normale ale laboratorului, asa ca analizele sunt greu de interpretat. Probabil esti anemica (hemoglobina și hematocritul par mici, comparate cu referinta majoritatii laboratoarelor) si, daca feritina este mica, asa cum pare (nu pot sti daca nu imi arati valoartea de referinta), anemia este data de lipsa de fier. Lipsa de fier apare fie atunci cand pierzi mult (prin sangerari), fie atunci cand mananci putin (printr-o ditea dezechilibrata), fie atunci cand consumi mult (intr-o infectie cronica sau o boala autoimuna). Daca in ultima vreme nu stii sa fi sangerat mult si mananci corect, atunci trebuie sa cauti cauza deficitului de fier.
DEspre leucemie nu pot sa iti spun nimic, atata timp cat leucemia este o boala a leucocitelor si tu nu vorbesti deloc de leucocite.
La FT4 nu ne spui nici valoarea de referinta, nici unitatea de masura. Daca este masurata in pmol/l este normala. Daca este masurata in ng/dl, este foarte mare si arata ca ai o problema cu glanda tiroida.
Modificarile trombocitelor sunt minore si sunt in legatura cu anemia.