Nu e asa grava hipertensiunea ta mai ales daca esti tanar, daca mentii o greutate adecvata, alimentatie echilibrata si nu esti sedentar.
Sunt cam marisoare trigliceridele, lasa grasimile [ carne f grasa, prajeli, branzeturi f grase, cascaval, dulciuri f concentrate cu grasimi trans ] si consuma legume [ salate, sote, ciorbite de legume, mancaruri] de orice fel, peste slab, carne slaba ca un piept de pui, o friptura de vita fara grasime, cantitati moderate -20g/zi- de nuci-seminte crude : caju, migdale + fructe proaspete.
Apa suficienta si 8 ore de somn pe zi.
Cam atat.
Hipertensiunea nu este ceva iesit din comun, incearca sa faci sport, mananca sanatos si cel mai important (parerea mea) nu te informa de pe internet ca o sa ajungi sa iti dai tot felul de diagnostice eronate care iti fac mai mult rau.
Tensiune se tine sub control cu ajutorul medicamentelor prescrise de medic pe langa asta poti sa iei si ceva ulei de peste si ceai de urzica pentru a reduce tensiunea arteriala.
Evita cafeaua, zaharul pe cat poti si in special energizantele
Am 20 ani, si cica aceasta problema am mostenit-o de la unchiul meu fiind fratele mamei
Si el o are de ceva ani buni si pe mine tocmai acum m-a luat
Am fumat timp de un an si 2 luni si totodata m-am lasat acum o luna, sincer sa fiu frica a fost ceea care m-a ambitionat de a ma lasa de acest viciu.
Si acum mai am ceva ganduri negre ca ma poate lua oricand o stare de ameteala sau respiratie tot mai grea, dar nu acum 1 saptamana cand nici nu stiam sa ma controlez...
Astazi spre exemplu dupa ce am plecat de la cardiologie m-am plimbat pe afara de unul singur pentru ca din pacate totii prietenii mei sunt fumatori si chiar nu mai suport acel miros fum de tigara...
Acum mda incep sa mananc mai multe legume, salate in principu fara sare...mai multe fructe banane...
Si de saptamana viitoare o sa incep a ma pune pe alergat fiindca nu numai coresterol am, dar am si ceva burtica si ar fi totusi ok sa o da jos...