„... Rare_ori sunt mai lejer, mai putin stresat, si atunci reusesc sa obtin note mai mari..."
===
Practic, ți-ai răspuns singur. Dar probabil că nu vezi pădurea din pricina copacilor.
Știi de ce ești mai lejer, mai puțin stresat uneori? Pentru că știi că la materia respectivă ești (foarte) bine pregătit, și orice subiect ai primi, ești sigur că-l duci cu bine la capăt. Și e și firesc să iei note mai mari, dacă tot ești bine pregătit, nu?!?
Dar la materiile unde ai lacune, sau chestii neînțelese ori mai rău - neînvățate, e la fel de firesc să ai un morcov în kwr și să țâțâie chiloții pe tine de teamă. „dacă-mi pică xxxx și habar n-am ce să scriu?" Vezi? singur îți creezi stresul!
Pune mâna, învață cât de cât bine la tot și scapi. O alternativă ar fi să iei un calmant ușor înaintea tezelor, dar e o armă cu două tăișuri: poate crea dependență și poate inhiba nu doar teama, ci și judecata, așa că degeaba ești calm, dacă nu mai știi să rezolvi probleme pe care le-ai putea rezolva, de n-ai fi luat pastile. Oricum, astea doar la prescripția unui medic se pot lua, dar sincer nu cred că e cazul să mergi până la asta.
Poti incerca unele metode de a combate stresul mentionate aici
http://topzece.com/sanatate/top-10-metode-anti-stres/
Numarul 3 cred ca se aplica destul de bine la situatia ta.
Maryyyaa întreabă: