| AnaAna8 a întrebat:

Bună ziua, de ceva vreme îmi tot apar pe fata tot felul de chestii. Mai exact de anul trecut a început sa îmi apară un herpes care a evoluat destul de urat și s-au format în el ca niște besici care se puteau sparge și dacă se spărgeau ieșea puroi. În fine am consultat medicul, mi-a dat Nidoflor și apoi Aciclovir și intr-un final mi-a trecut. Anul ăsta la fel în aceeași perioada, același herpes am dat cu Aciclovir și sa zicem ca mi-a trecut dar a rămas o urma urata care se vede destul de tare. La vreo 3 săptămâni după ce a apărut acest herpes a mai apărut unul în cealaltă parte chiar sub buza care și el mi-a trecut dar tot mai e urma. Pe fata îmi mai apar coșuri dar știu ca sunt normale la vârsta mea ( 17 ani) dar mai am o rana pe fata cam la fel cum se face într o zona unde este pielea fina și este murdărie ( nu știu cum sa explic ) dar eu mă spăl pe fata zilnic și nu prea văd de ce sa se formeze. Întrebarea este : de ce îmi apar tot felul de semne pe fata sau herpes? Ce sa fac în privința urmelor de la herpesurile care au trecut?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| GirlOnline81 a răspuns:

Trebuie sa-ti faci analize ca sa te asiguri ca nu porti virusul care declanseaza herpesul in organism. De asemenea poate fi luat oricand, prin contact direct cu o persoana infectata.
Poti incerca cele mai vechi metode de tratare a herpesului: comprese cu tinctura de propolis sau, si mai la-ndemana, toata un catel de usturoi.