| just4you_6809 a întrebat:

Buna ziua de curand am achizitonat lentile de contact.intr-un pachet sunt 6 perechi de lentile, o pereche se schimba la 2 luni, deci teoretic lentilele ma tin 6 luni.Intrebare mea este:eu nu folosesc lentilele de contact de dimineata pana seara asa cum mi-a zis doctorul oftalmolog.eu le folosesc numai seara cand mai ies pe afara.deci in concluzie as putea sa port lentilele mai mult de 2 luni? P. S:dau fundita si rog a raspunde numai ce-i care va pricepeti in special doctori daca se poate.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| elessar a răspuns:

Nu sunt doctor dar lucrez in domeniu. Ai lentile de contact estetice sau cu dioptrii? Daca ai estetice e ok sa le porti numai seara, dar daca sunt cu dioptrii ar fi bine sa le porti toata ziua.
Revenind la intrebarea ta: Nu este bine sa porti lentilele mai mult de doua luni dupa ce le-ai desigilat, chiar daca nu le-ai folosit decat doua saptamani sau o luna. Tu poti sa le folosesti dar riscul aparitiei complicatiilor oculare este mult mai mare. Atata timp cat respecti igiena si data expirarii nu o sa ai probleme de acest gen. Cu cat inlocuirea este mai frecventa, cu atat ochii tai vor fi mai sanatosi si cu atat mai confortabila va fi purtarea lentilelor. Exista substante ca: proteinele, lipidele, calciul, care se gasesc in compozitia lacrimilor si care se depun pe suprafetele lentilelor de contact. Inlocuiti lentilele de contact la termenele recomandate pentru ca acestea isi pierd calitatile dupa folosinta.

7 răspunsuri:
| adriangabor92 a răspuns:

Poti 2 luni

| IulianBă a răspuns:

Le cam ai aşa cu matematica laughing

| dhraqull a răspuns:

Teoretic te tin 12 luni laughing 6x2=12
Cred ca se poarta 2 luni din motive igienice.

| marrr a răspuns:

Da, poti sa le porti asa. Trebuie doar sa-ti faci un tabel in care sa notezi fiecare zi cu cate ore ai purtat acea pereche de lentile, iar cand vezi ca s-au facut doua luni, continui cu altele.

| piktor a răspuns:

La tine o pereche e formata dintr`o lentila sau 2? Intreb doar...

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu, nu le poti purta mai mult de doua luni. Fiindca ele nu se uzeaza (nu se tocesc) ci se colonizeaza cu microbi si nu pot fi purtate decat in intervalul de 60 de zile de la prima purtare, chiardaca le porti 10 minute pe zi sau o data la 10 zile.

| just4you_6809 explică:

Scuzati raspunsul meulaughingintr-adevar nu pre-a le am cu matematicalaughingmultumesc de raspunnsuri