anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Deci am o întrebare și vreau un răspuns mai clar și concret dacă se poate, ca să reușesc și eu să înțeleg. Deci am fost la un dermatolog, am făcut analize de sânge, acolo majoritatea rezultatelor pe partea hormonală au ieșit negative și de acolo m-a trimis pentru un control la endocrinolog. De ce? Adică din ce punct de vedere mă controlează endocrinologul? Si ideea e că acum 3 săptămâni am avut primul meu contact sexual și vreau să știu dacă o să influențeze cumva analizele sau ceva, sau dacă o să își dea medicul seama dacă am făcut-o. Am menstruația foarte neregulată și am început să transpir abundent și alte simptome, care conduc spre ceva numit ovare polichistice. Și vreau să știu dacă o să își dea medicul seama de contactul sexual, sau ceva? Sper că înțelegeti, mulțumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Pentru ovare polichistice va trebui sa mergi inclusiv la medic ginecolog, care isi va da seama (evident) ca ai avut contacte sexuale.
Evident, medicul este obligat sa "taca" si sa nu divulge secretele tale intime.

| darrio2007 a răspuns:

Se pare ca mai mult iti este frica daca se descopera ca ai avut raport sexual. Ai trecut sanatatea pe planul doi.
Jalnic!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Un medic endocrinolog nu face de obicei un examen vaginal ca să poată constata dacă mai ești virgină sau nu. Iar dacă ar afla asta, el ca medic nu are voie să divulge nimănui acest aspect. De asemenea într-o fișă medicală oricare ar fi ea, nu se consemnează aceasta, doar în cele de la medicina legală. în caz că este necesar.
Endocrinologul va studia analizele medicale pe care le ai și va cere eventual alte investigații din care să rezulte situația de sănătate a ovarelor tale. Iar actul sexual nu influențează aceste analize, ca să fii îngrijorată că acest secret al tău va fi dezvăluit.

| Denisa0954 a răspuns:

Te a trimis la endogrinolog pentru niste investigatii la glanda tiroida, care are un rog de reglare a hormonilor in organism.
Cel mai probabil iti va face o ecografie la tiroida si iti va da si alte analize daca este necesar. Nu isi poate da seama daca esti sau nu virgină, dar te poate întreba dacă ti ai inceput viata sexuală. În schimb, cel mai probabil te va trimite la ginecolog pentru a face ecografie pelvina ca sa vada starea aparatului reproducator si lui va trebui sa ii spui ca ti ai inceput viata sexuală