| RomanCosma1 a întrebat:

Bună ziua! Diabetul Insipid se poate vindeca?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Exista si tratament, de vindecat astea nu se vindeca le luam in mormant cu noi, dar prin slabit, alimentatie sanatoasa ne putem bucura de viata

| Rares15Florin a răspuns:

Salut! Nu, nu se poate vindeca, dar se tratează!

| CodrutElian1990 a răspuns:

Singurul medicament, deocamdata, pentru vindecarea diaetului este pământina. Stii unde se gaseste?

| Zuzu1991 a răspuns:

Https://dexonline.ro/definitie/insipid
nu, o boala INVENTATA nu se poate vindeca
sa iti fie tarana usoara

si imi plac la nebunie raspunsurile de mai sus care au luat-o de buna... Geezaz

| Floridori a răspuns:

Depinde de tip.
Diabetul insipid este o afectiune cauzata de hormonul antidiuretic ADH (vasopresina) si/sau disfunctionalitatea acestuia la nivelul rinichilor.Asta pentru cei ce sustin ca este o boala inventata...

Daca acesta este primar, cel mai probabil are cauza genetica iar sansele de a trai cu aceasta afectiune toata viata sunt mari.
Daca este secundar, tratand cauza primara (de cele mai multe ori este vorba de afectiuni neurologice sau psihice), simptomele se amelioreaza sau pot chiar sa dispara.

Diabetul insipid mai poate fi in functie de manifestare si simptome: central, nefrologic, gestational, dipsogenic.
Diabetul insipid central este usor de tratat.La copii este genetic, deci primar, iar la adulti are drept cauza o leziune la nivelul hipotalamusului, deci este secundar.
Diabetul insipid nefrologic este cel mai complicat de tratat deoarece in cazul acestui tip, rinichii nu raspund corespunzator la hormonul ADH.
Diabetul insipid gestational se trateaza in sarcina, tratamentul cuprinzand si perioada de 2-4 saptamani dupa nastere. Apare in al treilea trimestru de sarcina(extrem de rar in al doilea). Problema este ca femeile care prezinta aceasta afectiune ar trebui sa acorde atentie deosebita sarcinii deoarece are legatura cu preeclampsia.In cazul acestui tip, o enzima din placenta distruge hormonul ADH.
Diabetul insipid dipsogenic are drept cauza un consum exagerat de lichide, inclusiv mai putin cunoscuta intoxicatie cu apa.In acest caz, primele masuri care trebuiesc luate sunt evidente si afectiunea dispare atunci cand ii oferim organismului lichide in cantitati normale.

Multa sanatate!

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Niciun diabet nu se vindeca dar il poti tine sub control cu medicamente si insulina. Regim alimentar daca poti si exercitii fizice asta recomanda toti medicii diabetologi. Nu este usor deloc.

Întrebări similare