| ___Enzo a întrebat:

Bună ziua! Din iulie tot am arsuri la stomac si nu îmi mai trec, am fost diagnosticată cu colecistita! Am fost in camping și am mâncat jeleuri topite, shaorma și din 2019 tot am băut băuturi carbogazoase și când am ajuns acasă am început să am enterocolită! Am scăpat de ea și de atunci am rămas cu arsuri din cauza colecistitei! Ce pot să fac să îmi treacă? Am tinut regim, am luat tratament și tot am băut ceaiuri de sunătoare, iar acum beau ceaiuri de frunze de măsline!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| DrMihailoviciS a răspuns:

Colecistita... o adevărată „delicatesă" pe care o poți avea când combini shaorma cu băuturi carbogazoase și jeleuri topite, nu? Că Doamne-Doamne ne-a făcut sistemul digestiv exact pentru astfel de mâncăruri!
Dacă ai încercat regim și ceaiuri, dar tot te chinuie, poți încerca o chestie băbească, dar folositoare! Până să iei medicamente care reduc aciditatea gastrică (precum omeprazol sau ranitidină) hai să încercăm altceva!: Apă cu o linguriță de oțet de mere înainte de masă!
O combinație de aciditate care ajută digestia și poate reduce inflamațiile din stomac.

În rest, continuă să te ferești de mâncarea grasă, de prăjeli și, mai ales, de băuturile carbogazoase (chiar dacă sunt tentante ca un „soare" în ziua de vară). Dacă vrei o soluție rapidă, un pahar cu apă caldă cu lămâie dimineața poate ajuta și el la stimularea digestiei și la calmarea arsurilor.

Și dacă te simți ca și cum stomacul ți-ar vrea capul, o mică pauză de la mâncare e esențială, ca să dai timp organismului să se recupereze.

Sper că te-am ajutat! Doamne ajută!
Dr. Mihailovici S.

3 răspunsuri:
| ___Enzo explică:

Din 2017 nu am miros si gust și nu stiu ce mănânc!

| AdeA1991 a răspuns:

Gel de AloeVera (2-4 linguri) cu fiecare masa
seminte de fenicul adaugate in mancare
sirop de feriga parul maicii domnului
ceai de Radacina de piatra

| eliancodrut a răspuns:

Arsurile la stomac nu sunt din cauza colecistitei sau numai. Cere medicului de familie sa-ti dea trimiere la un gastroenterolog sau mergi la un cabinet privat.