Buna.Eu am purtat lentile o perioada.Sa stii ca dioptria lor e diferita de cea a lentilelor de ochelari care stau in fata ochilor, nu direct pe ei.Asadar trebuie sa mergi la oftalmolog pentru a-ti prescrie, nu cumpara tu aiurea de pe net. Exista de unica folosinta pe care le porti o zi sau exista cele pe care le porti 30 de zile (o singura pereche pe care o pui in solutie speciala seara). Nu se doarme niciodata cu ele indiferent de care iti cumperi. Daca nu poti mentine igiena mai bine ramai la ochelari, altfel te poti trezi cu infectii urate. Lentilele colorate sunt doar cosmetice/ estetice, nu cu rol medical. Cele din urma le cumperi doar de la furnizori autorizati, eventual prin intermediului cabinetului oftalmologic sau al clinicii unde iti faci controlul.Nu conteaza varsta, poti purta chiar daca ai 15 ani.
Mulțumesc, dar chiar am căutat pe internet lentile colorate si am găsit si cu dioptrii, de aceea am intrebat. Iar in legatura cu igiena, cand trebuie sa le iau din soluția lor dimineata sa le pun pe ochi, cum procedez? adica trebuiesc uscate sau pur si simplu le pun direct pe ochi?
Dăunează dacă nu stii sa pastrezi igiena și mai ales sa ai grija mereu de acele lentile, sa le sterilizezi. Lentilele se scot mereu seara, n-ai cum sa dormi cu ele ca faci infecție. Dacă ai ochii uscati poți achizițona picaturi, lacrimi false. Mergi prima data la un oftalmolog și de acolo achiționeazi, de la cei specializați, sa nu iei de pe net. Seara frumoasa!
Geoops întreabă: