Buna
foloseste ulei de cocos, ulei de masline, ulei de ricin, ulei de argan ect... Renunta la placa de par, feonul foloseste-l cat mai rar, renunta la ondulator, la vopsitul parului, spala-ti parul de maxim 2/3 ori pe saptamana foloseste uleiul preferat ca masca de par, dupa samponul si balsamul, urmeaza o viata echilibrata, bea minim 2 litri de apa pe zi pentru a se intari si hidrata parul/fata/corpul ect... Pieptana-ti parul usor pentru a creste parul si mai ales ai rabdare pentru ca cu rabdarea treci si marea.
O zi buna.
Sucul de ceapă, usturoi sau ghimbir
Potrivit unei cercetări detaliate în publicaţia Dermatology, 20 din 23 de persoane care au aplicat astfel de sucuri naturale pe scalp de două ori pe zi au observat că părul a crescut în doar 6 săptămâni iar rezistenţa a crescut semnificativ. Experţii sunt de părere că efectele benefice ale acestui preparat simplu sunt date de puterea extraordinară a flavonoidelor, care au acţiune antiinflamatoare şi favorizează circulaţia sanguină la nivelul scalpului, prevenind astfel subţierea şi ruperea firului de păr.
Ardeii iuţi
Aceştia nu sunt folosiţi doar în gastronomie, ci şi în industria beauty. Capsaicina este substanţa care dă iuţeală acestor ardei şi care, potrivit studiilor, ar stimula creşterea părului. Puteţi încerca să luaţi suplimente pe bază de capsaicină (doar cu avizul medicului), să mâncaţi mai mulţi ardei iuţi (dacă nu suferiţi de gastrită- vezi şi alte alimente care previn căderea părului ) sau puteţi prepara o loţiune din seminţe de ardei iute pisate şi amestecate cu ulei de măsline.
Salvia, rozmarinul şi aloe vera
Salvia îndeseşte părul iar rozmarinul şi aloe vera stimulează creşterea acestuia. Le puteţi folosi sub formă de infuzie, pe care să o aplicaţi prin masaj pe pielea scalpului, sau sub formă de ulei esenţial. La fel de eficient este şi ceaiul verde (bun şi pentru răceală): aplicaţi o infuzie din 2 pliculeţe de ceai la 200 de ml de apă, lăsaţi să acţioneze o oră şi clătiţi cu apă călduţă. Ceaiul verde conţine antioxidanţi care previn căderea părului şi accelerează creşterea firului de păr.
Tratament la cald cu uleiuri naturale
Uleiul de măsline, de argan (vezi beneficii), de jojoba (ingredientul minune din produsele de îngriire), de eucalipt sau cel de cocos sunt excelente pentru prevenirea căderii părului. Încălziţi o ceaşcă de ulei, dar nu foarte mult, ci numai cât să fie călduţ, şi masaţi pielea scalpului cu ajutorul degetelor sau prin intermediul unei dischete demachiante. Acoperiţi apoi capul cu un prosop pentru o oră şi apoi spălaţi-vă pe cap ca de obicei. Uleiul de măsline dispune de numeroşi acizi graşi esenţiali care protejează şi hrănesc pielea scalpului, prevenind în acelaşi timp apariţia mătreţii, o altă cauză a căderii excesive a părului.
Masaj şi relaxare
Acordă-ţi câteva minute pe zi în care să îţi masezi scalpul cu mişcări blânde. Acest lucru va activa circulaţia sangvină şi va menţine activi foliculii de păr. Pentru un plus de relaxare, foloseşte-ţi degetele îmbibate în câteva picături de ulei de lavandă sau de migdale, care au proprietăţi excelente asupra pielii.
Îţi vine să crezi sau nu, în majoritatea cazurilor, cauza căderii excesivea părului este stresul. O soluţie pentru a scăpa de tensiunea zilnică este practicarea meditaţiei (ajută şi la slăbit), care poate echilibra nivelul hormonal.
Masaj cu mălai
Probabil eşti obişnuită cu mălaiul atunci când te exfoliezi. Dar ştiai că mălaiul este foarte bun şi pentru părul tău? Masează bine scalpul cu un pumn de mălai, timp de câteva minute. Apoi, scutură bine mălaiul, dar nu spăla părul. Acest tratament se repetă 2-3 zile, abia apoi se spală bine părul.
Eu nu am incercat asa ceva.
Eu folosesc ulei de masline dar intr-o masca cu alte ingrediente.
Masca este formata din : un galbenus de ou, un pic de miere de albine, ulei de ricin ( cam o lingura), ulei de masline ( tot o lingura), catvea picaturi de vitamina a. Uleiul de masline si cel de ricin trebuie incalzit un pic apoi se amesteca cu celelate ingrediente, masca o aplici pe par, lasi sa actioneze in jur de 1 ora si apoi te speli normal pe par dar sa insisti pentru a curata bine uleiul, apoi aplici un balsam.
Masca se foloseste de 1-2 ori pe luna.
Parul creste in jur de 1mm pe zi, mai mult nu, daca ai probleme cu adevarat, adica inceput de chelie, te-as sfatui sa te duci la un specialist.
I've heard onion juice works well. Usually, natural remedies like rosemary oil work better without any side effects. But do you know technological advances have made it possible to check skin and hair health with the help of data analysis. There are so many skin analysis services available these days.
Click on the link to learn more: https://kritikalsolutions.com/......-analysis/
andrutzik24 întreabă:
User252426 întreabă: