| ADRIANA475 a întrebat:

Buna ziua. Este cineva care sufera sau a suferit de anxietate si a avut dureri in piept in permanenta? Daca da, mi-as dori sa aud povestea si cum a scapat de durerile din piept. Ma confrunt cu anxietate si atacuri de panica, nu asa dese atacurile, dar in schimb durerile in piept ma supara tare si de la ele imi pleaca si gandurile negative si insomniile. Mentionez ca mi-am facut toate analizele, radiografii plamani, analize sange, ekg uri etc...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Archangells a răspuns:

Anxietatea este o boala a sufletului. Poti apela la un duhovnic ortodox care prin spovedanie, impartasanie, rugaciune sa te ajute sa te vindeci. Demonii, pacatele, fricile produc acest simptom. Eu am avut anxietate si cand m-am apropiat de Dumnezeu si am inteles ca scopul omului este mantuirea, ca nu suntem singuri, Dumnezeu ne vegheaza in permanenta si ne iubeste, anxietatea a disparut. Citeste psalmi, mergi la Liturghia Ortodoxa deoarece Ortodoxia este calea cea dreapta spre mantuire lasata de Hristos acum 2000 de ani, Spovedanie si Impartasanie, Maslu, pravila de rugaciune dimineata si seara, milostenie apoi sport ca sa se oxigeneze trupul, socializare cu crestini buni. Doamne ajuta!

| ADRIANA475 explică (pentru Archangells):

Multumesc foarte mult. Voi merge. Inainte eram foarte mult cu Biserica, mergeam des si ma simțeam bine. De cand m-am apucat de fumat am fost mai rar. Considerandu ma pacatoasa intrand asa.

8 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Tratament antidepresiv, 3 - 6 luni sau 1 an. Depinde cum vede medicu dupa primele 3 luni poate sa zica inca 3 si la 6 luni daca nu tia trecut iti mai da inca 6 asa e normal.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cel mai mult contează sa lucrezi cu mintea ta. Pe mine m-au ajutat: afirmațiile pozitive, sa scriu in jurnal gândurile negative și să le schimb, exercițiile de respirație și fizice, meditația. Mi-am schimbat nutriția, nu mai beau cafea, nu mai citesc și nu mai mă uit la știri sau lucruri negative, evit oamenii negativiști sau care simt că mă stresează. Trebuie sa fii cat mai mult relaxata: sa te uiți la comedii, să asculți muzică optimista, sa ieși în natură, te joci, orice hobby ai tu. Cel mai mult contează sa nu fii într-o stare de agitație, de grabă, stres, atunci se declanșează pentru că organismul simte ca o amenintare și intră în alertă.

| Kamiyashiro a răspuns:

Toți suferim la un momendat de anxietate, depinde de vârstă, de mediu, de conținutul mental.
Ce ajută la anxietate este sportul. In principal alergarea. 30 min pe zi. Tratament sigur. Asta daca va permite sănătatea. De la alergat am scăpat într-un an de dureri în piept. Durerile în piept pot fi si fiziologice cand alergi iarna si e aerul rece si înghețat si respiri pe gură doar in mod incorect. Se trage aer pe nări si se da reoede aerul pe gură cu un șuierat scurt si puternic huu-huu.
Daca ai un mediu toxic de gen poluare de mediu, fum de cauciucuri arse etc. pot provoca anxietate inhalarea lor. In acest caz de indentificat sursa poluării. Pot fi chiar si mucegaiurile neobservate de la pereți in spatele dulapurilor sau mirosuri cu care ne-am obișnuit dar organismul le respinge si reactioneaza cu anxietate.
Daca ai un mediu ostil, vecini supărați mereu, nervoși si agresivi sau simți o amenințare care plutește in aer poți avea anxietate permanentă. Mai ales cand e nevoie sa ieși din casă si pana ajungi într-o zona unde te simți mai in siguranță, văzută de multă lume. In acest caz e nevoie de cursuri de autoapărare gen aikido si un curs de negociere guerilla selling.
Conținutul mental este de asemenea important in anxietate. Un mental dopat cu filme horror, fantasmagorii de pe chaturi, din carti, texte de pe net, imagini, video etc îți vor produce aceleași efecte horror, de anxietate permanentă. In acest caz trebuie sa observi, evaluezi si sa schimbi eventual ceea ce intra siniese in mintea ta ca si conținut ce il consumi. In procesul de evalure sa faci o lista mentală sau scrisa cu filme, muzică, arta foto etc care au creat un efect de WOOW in mentalul tău, si o lista cu filme, muzica, artă care te fac îngrijorată, stresata de ce fac personajele, care iti dau emoții de speriat sau horror. Dintre cele 2 liste trebuie sa adaugi in viata ta mai mult conținut de consum benefic pentru tine, si sa ți post (abstinenta) de la consumul de materiale horror din lista cealaltă. Cam 2 luni trebuie urmat acest tratament. Apoi se poate reveni și la consum de filme horror.
O metodă mai neortodoxa si cu doar 50% șanse sau mai puțin este sa îți umpli in mod voit mentalul cu anxietate, adica sa depui efort. Scopul este sa te observi si sa realizezi diferenta când anxietatea vine singura la tine versus cand o fortezi. Daca nu realizezi diferența atunci metoda nu ti se potrivește. Cum te umpli de anxietate in mod voluntar? Ori prin imaginație daca ai una bogata, sau vizualizezi într-o lună toate filmele horror. In fiecare seara unul. Eu am făcut asta 1 luna si m-am simtit cel mai groaznic si oribil. Nu recomand. Dar de atunci nu am mai simțit asa multă anxietate ca atunci. Cred ca atunci a foat maxim. Si de atunci liniște totală?

| Kamiyashiro a răspuns:

Anxietatea poate veni si de la Soare. Razele x si gama sunt mai puternice de vreo 3 ani și pot da reacții de apărare ale organismului. In cazul ăsta nu există remediu.
Am auzit ca ar fi custile Faraday dar e prea scump sa faci una.
Dar vizitarea unor peșteri te poate ajuta. Daca duoa ce vizitezi o peșteră si te simți mai ușurată si fara dureri in piept atunci te afectează radiațiile solare. Problema cu radiațiile solare ridicate in perioada asta este ca carnea se prăjește, pe unii mai bine pe unii mai puțin, unele organisme reacționează exagerat prin zeci de simptome, unii nu simt nimic.
Daca esti o persoana care stie sa se roage si spune rugaciuni, anxietatea ar disparea dimineața dupa rugaciuni. Daca te rogi si nu dispare atunci este fiziologic, nu psihologic. Si radiația e o cauza destul de des întâlnită dar ignorată. Este un test sa vezi daca ai radiație in corp.
O alta sursa de poluare electromagnetica sunt aparatele electrice in zona unde stai. Routerele de internet la blocuri daca sunt multe pot cauza diverse simptome de anxietate si alte probleme. Un mediu natural la casa departe de oraș este mult mai sănătos.

| Anonim070308 a răspuns:

Ai încercat sa mergi la un psiholog poate te-ar ajuta

| ADRIANA475 explică (pentru Anonim070308):

Merg de 3 sedinte. Mi a explicat ca vor trece cu timpul si ca depinde de mine sa inlocuiesx gandurile negative cu cele pozitive, respiratiile sa le fac corecte. Sunt mai bine de cand merg. Doar ca o săptămână ma lasase durerile oarecum din piept, iar acum 2 zile am citit un caz legat de durerile din piept care s-a lasat cu deses. Si de atunci mi au reaparut din nou.

| Anonim070308 a răspuns:

Daca vrei sa vorbești cu cineva ma poți anunță și îți dau un insta