| Polistfever a întrebat:

este legal că într-un spital șeful de secție sa îți interzică sa îți iei concediu de odihna chiar daca ai dreptul?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Concediul de odihna se programeaza de comun acord intre angajator si angajat. Asa fiind este legal sa nu ti-l acorde in aceasta perioada de pandemie, mai ales daca personalul este sub cel prevazut pentru spital.
In orice caz te poti adresa si managerului spitalului.

| darrio2007 a răspuns:

De obicei concediile se programeaza cu mult timp inainte. Daca tu il vrei in alta perioada, da, este legal.

| Liviu a răspuns:

Bine ai venit in rromania.Eu la locul de munca, sunt agent de paza, am fost pe masina de interventie.Am fost apostrofat,sa spal eu masina din bani mei,sa o curat din bani mei, si cireasa dupa tort, mai sa aduc bani de acasa sa o alimentez, ca domne masina aia nu cconsuma atat de mult. Directoru insusi mi-a zis ca el domne, e inginer auto, si stie cat consuma o masina, si la mine da cu virgula.Despre ce vorbim aici? Cu masina de firma mergeam mereu pe pana prostului, pe rosu! RUSINE patronilor de genu

| suntserios a răspuns (pentru Liviu):

Si tu compari jobul de agent de paza cu personalul medical insuficient in timp de pandemie? E fix acelasi lucru nu?

| Liviu a răspuns (pentru suntserios):

Vorbeam de nereguli, nu de comparare joburi.E clar ca nu compar nici un job cu altul. Unele's mai cu riscuri, atlele deloc. Eu vorbesc fix strict de conditiile in care traim la locul de munca.Cu ceea ce am spus voiam sa spun ca peste tot sunt probleme si nicaieri nu e perfect.

| suntserios a răspuns (pentru Liviu):

Neregulile exista in cazul descris de tine pentru ca au fost acceptate de a lungul timpului de angajati.
in cazul din intrebare e doar o situatie iesita din comun mai mult decat o neregula

| GdX a răspuns:

Angajatorul are dreptul sa iti refuze concediul de odihna daca in momentul cand il ceri este nevoie de personal. Concediul de odihna in mod normal trebuie programat la inceput de an, de exemplu am lucrat numai la privat si pana in aprilie cam trebuie sa avem stabilite concediile. Se aproba concediu de pe o zi pe alta in caz de urgenta.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Si de ce nu vorbesti cu superiorii care sunt peste acel sef de sectie cu directorul spitalului si spune i ca ai dreptul la concediu, doar ca acest sef de sectie î ti interzice acest lucru.

| Violleta2022 a răspuns:

Bineinteles ca are acest drept, fiindca concediile de odihna se fac cu programare de multe luni inainte, ca sa nu ramana acel departament fara oameni.
Este totul legal si corect atat in tara cat si afara.
Lucrez in occident si aici ai obligatia sa-ti informezi sefii cu minim 6 luni inainte, in ce perioada doresti concediul de odihna.
In trecut, am lucrat intr-o companie unde concediul de odihna se dadea obligatoriu in perioada 20 dec-10 ianuarie, pentru toata lumea, de la directorul general la femeia de servici, fiindca se inchidea firma pe perioada sarbatorilor si vacantei de vara (in Australia este vara, in decembrie-ianuarie).

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Da. În situații de forță majoră, pandemie, concediul de odihnă poate fi compensat bănește.