Nu stiu ce ati vrut sa afirmati prin chestia asta, am o relație de 7 ani, gătesc zilnic dar mănânc cu bun simt...
Este ceva real în treaba asta, adică mă refer științific, medical? Întreb deoarece cu aceeași problemă mă confrunt și eu, iar mătușa mea mă bârâie mereu la cap cu copiii, susținând că o dată ce faci copii, hormonii se reglează, dar eu i-am spus ce mi-a spus medicul și anume că o dată ce ai pierdut hormonii tiroidieni nu-i mai recapeți niciodată și vei fi nevoit să-i iei din pastile toată viața. Adică tiroida nu-i mai poate produce singură și îi ia din paatile. Dar medicii spun că așa e pe viață.
Acum întrebarea. Care-i adevărul? Mai se refac ei după naștere? Și dacă se refac nu mai avem nevoie de pastile?
Daca hormonii tiroidieni nu functioneaza, atunci te ingrasi, dar daca functioneaza prea intens, atunci ramai slaba.
Da.
De la tiroida sunt doua posibilități.Ori iei în greutate fără sa mănânci măcar mult, ori nu iei în greutate indiferent cât mănânci.
Cred ca dacă un tratament nu te ajuta în atâția ani de zile, ar trebui sa schimbi medicul.
Într-adevăr la hipo ești predispus la îngrășare, eu având 43 de kg în prezent toată lumea se mira când le spun ca am hipotiroidism.
Oricum la orice medic te-ai duce tot euthyrox îți vor da, deoarece am fost eu deja la doi endocrinologi și tot pastila aia mi-a dat-o. Ba chiar prima mi-o dat 50 de g iar al doilea mi-o dat 100 de g. Au zis că în aia sunt hormonii tiroidieni, pe care tiroida nu-i mai produce. Dar amuzant e că, am auzit că pentru orice problemă te-ai duce la endocrinolog tot euthyrox îți vor da. Am o cunoștință care i-a zis că are început de diabet și i-a dat tot euthyrox, alta care avea altceva, nu hipotiroidism, dar tot cu glanda probleme și mi-a zis că tot euthyrox îi prescrisese. Deci toți recomandă doar asta.
Hipotiroidismul poate provoca o scadere a metabolismului, dar nu este o scuza pentru obezitate.
Ma scuzi, dar in postarea ta, resimt un aer de superioritate (poate ma insel) doar pentru ca tu nu te-ai ingrasat si altii da.
Subponderalitatea (cazul tau) este la fel de periculoasa pentru sanatate ca si supraponderalitatea.De fapt, daca ne gandim bine, subponderalitatea poate fi chiar mai periculoasa din anumite puncte de vedere, deoarece in acest caz, din cauza lipsei de energie, organismul se vede nevoit sa suprime sau sa incetineasca anumite functii doar pentru a putea mentine la o capacitate decenta pentru functiile vitale supravietuirii, ceea ce este o situatie extrema, dar si periculoasa.
Da! Așa e! Exact cu disfuncția asta mă confrunt și eu. Dar eu mă îngraș și că mănânc mult. Dar da, o dată ce ai probleme cu tiroida, mai ales hipotiroidism, nu mai poți slăbi așa ușor, deoarece HIPOTIROIDISM, înseamnă încetinirea/îmbătrânirea organismului, deci automat ai arderi mai grele. Unde mai pui dacă îți mai e și lene sau uiți sau nu ai chef pur și simplu să iei pastilele. Cu cât le iei mai rar, cu atât tiroida ta, fluctuează sau hormonii nu-și fac treaba. Eu una uit să le iau mereu.
Ție medicul ți-a zis să iei euthyroxul tot dimineața pe stomacul gol cu multă apă și să stai cam în jur de o oră nemâncată ca să se activeze? Mie așa mi-a zis și a zis că dacă îl iau cu stomacul plin sau nu beau multă apă ori nu las ora aia stomacul gol, el nu se mai activează în stomac și-l iau degeaba Și de multe ori când mi-e lene nu-l iau. Tu mai ai momente când sari peste pastile?
Și eu am tot 27 de ani, apropo.
Da,eutyrox dimineața pe stomacul gol (eu iau de 25 mg) cu 30 de minute înainte de micul dejun mi-a spus mie.Eu oricum nu mănânc dimineața asa ca îmi e indiferent? am avut și eu zile in care uitam de pastila dar niciodată mai mult de 2 zile la rand. Acum la început de ianuarie am făcut analizele și mi-a ieșit tsh 4, 03 (cea mai mare valoare din ultimii 3 ani ) și mi-a crescut medicul puțin doza pentru ca ne dorim un bebe și pentru asta mi-a spus ca mai întâi trebuie sa aduc tsh la o valoare de 1 maxim 1 jum asa ca am început sa le iau serios zilnic și cu un pahar mare de apa.
Da! Deci înseamnă că informațiile se leagă. Chiar eram curioasă ce-mi răspunzi ca să văd dacă medicii mei gândesc la fel ca restul deși al doilea nene la care am fost era de la Parhon, deci auzisem că ăia sunt cei mai buni pe tiroidă.
Încă o întrebare însă și te las Ție îți apar tăieturi/incizii mici ca niște dungi trasate cu roșu pe palme, pe exterior, poate în zilele în care uitai să iei pastilele? Știu că se spune că disfuncția asta te face să ți se usuce pielea rău, eu am experimentat-o, mai ales că eu uit și cu săptămâna aproape sau nu am chef ori timp să iau pastila, dar eram curioasă de palme, dacă ai experimentat vreodată așa ceva? Mie mi se întâmplă observ, când nu iau pastila mai mult de 3, 4 zile sau când mă spăl mai des pe mâini.
Și succes cu bebele!