| Floriisabela a întrebat:

Bună-ziua. Folosesc de ceva timp anticonceptionale Belara, iar în urma cu o săptămână am avut de luat antibiotice pentru rinita acuta. Am înțeles ca antibioticele scad efectul anticoncepționalelor. După cât timp după terminarea antibioticului pastila anticoncepționala își face iar efectu?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Da, asa este, antibioticele scad puterea anticonceptionalelor. De aceea este sfatuita ca sexul sa fie protejat si cu prezervativ, pe toata durata tratamentului cu antibiotice.
Cred ca 48 de ore sunt suficiente dupa terminarea tratamentului, dar nu am gasit nicaieri specificat un anume termen.
Daca consideri ca esti in perioada fertila, mai bine astepti 1 saptamana, sau ai sex numai cu prezervativ, ca sa nu risti o sarcina.

| omuletulofficial a răspuns:

Vorbeste cu o farmacista sau medicul de familie.
Cu sanatatea nu e de joaca avand in vedere ca pe TPU sunt prea putini medici, si mai multi tineri.

| Floriisabela explică (pentru omuletulofficial):

Farmacista mi-a spus câteva zile după, dar nu a specificat câte zile mai exact

| omuletulofficial a răspuns (pentru Floriisabela):

Cateva zile e undeva la 3/4...deci asa sa fie?

| 3824060673 a răspuns:

Nu mai lua