| Fifylici a întrebat:

Ieri am fost la dermatolog si mi-a spus ca am pitiriazis in zona sanilor(sub sani). Am citit pe net ca pitiriazisul se caracterizeaza printr-un eritem si printr-o foarte fina descuamare, ceea ce la mine nu exista.Sunt niste pete mici si maro dar nu se formeaza nicio cojita.
Ca si tratament mi-a dar un unguent Pimafucin.Intrebarea mea este :pitiriazisul este o boala fungica? pe net am mai citit ca se poate trata cu clotrimazol sau nizoral dar unguentul care il am contine netamicina, deci pitiriazisul se poate trata si cu netamicina?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Te-a diagnosticat corect și iei medicamentul pe care ți l-a prescris!
Nu este obligatoriu să facă coji.
De regulă se face pe sistem nervos, stres, agitație.
După ce termini tratamentul mai mergi încă o dată la medic pentru control.
Apropo, nu tot de scrie pe net este și adevărat!
Pa, pa.

| alessia5158 a răspuns:

** tu ai citit despre ptiriazisul rozat care nu este o reactie alergica sau o infectie bacteriana sau una fungica. Mai exista si un alt tip de ptiriazis cel versicolor care este o infectie fungica(micotica) care modifica culoarea pielii in zona afectata ( http://www.sfatulmedicului.ro/......tati_1344)

** netamicina este un antifungic ( antimicotic) activ in tratarea micozelor --- deci, iti este de folos crema cu netamicina daca ai, intr-adevar, o infectie fungica (care ar fi trebuit sa fie identificata printr-o analiza de laborator! ) Numai bine!

| Zenithf a răspuns:

Ti-o dat tratamentul asta preventiv, ca sa nu se infecteze. Pielea afectata este mai sensibila si poti sa contactezi mai usor o ciuperca.
Altfel, pitiriazisul trece fara nici un tratament.

| bobby_7474 a răspuns:

Parerea mea este,ca medicul ti-a dat bine tratamentul,nefacindu-ti o analiza de lab sa vada daca este micotic,sau nu, cu acest tratament ti-a asigurat o profilaxa in potriva micozei, multa sanatate

| lidiaR a răspuns:

Si eu m-am chinuit cu acest nenorocit de pitiriazis, care l-am luat de la un strand... Exista creme speciale care pot fi facute in farmacii.