Bună.
Te-a diagnosticat corect și iei medicamentul pe care ți l-a prescris!
Nu este obligatoriu să facă coji.
De regulă se face pe sistem nervos, stres, agitație.
După ce termini tratamentul mai mergi încă o dată la medic pentru control.
Apropo, nu tot de scrie pe net este și adevărat!
Pa, pa.
** tu ai citit despre ptiriazisul rozat care nu este o reactie alergica sau o infectie bacteriana sau una fungica. Mai exista si un alt tip de ptiriazis cel versicolor care este o infectie fungica(micotica) care modifica culoarea pielii in zona afectata ( http://www.sfatulmedicului.ro/......tati_1344)
** netamicina este un antifungic ( antimicotic) activ in tratarea micozelor --- deci, iti este de folos crema cu netamicina daca ai, intr-adevar, o infectie fungica (care ar fi trebuit sa fie identificata printr-o analiza de laborator! ) Numai bine!
Ti-o dat tratamentul asta preventiv, ca sa nu se infecteze. Pielea afectata este mai sensibila si poti sa contactezi mai usor o ciuperca.
Altfel, pitiriazisul trece fara nici un tratament.
Parerea mea este,ca medicul ti-a dat bine tratamentul,nefacindu-ti o analiza de lab sa vada daca este micotic,sau nu, cu acest tratament ti-a asigurat o profilaxa in potriva micozei, multa sanatate
Si eu m-am chinuit cu acest nenorocit de pitiriazis, care l-am luat de la un strand... Exista creme speciale care pot fi facute in farmacii.
rororef întreabă: