| Claudia307 a întrebat:

Bună ziua.
În acest an am avut foarte multe episoade de candidoza vaginală. Am mers la ginecolog, acesta mi-a prescris niște ovule vaginale și niște integratori alimentari. Mi-a spus că am foarte multă candida și ca nu prea a reușit să vadă nimic când mi-a făcut ecografie la uter din cauza candidei.
Am urmat tratamentul aproape 2 săptămâni, totul a fost ok.

Dar acum a apărut din nou. Nu am avut simptome de data asta. Mi-am dat seama că am din nou candidoza în urma unui contact initim, și după au început acele secreții care nu miros foarte plăcut.
Partenerul meu nu are simptome de candidoza. Nu știu de ce nu pot să scap.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Un tratament complet si corect de candida trebuie sa fie de lunga durata, ca sa poti scapa definitiv de candida 3-6 luni.
Barbatul te contanimeaza daca el nu face tratament consecutiv cu tine si uite asa luati non stop unul de la celalat.

Atentie: pe toata perioada cat faceti tratamentul de candida, amandoi este obligatoriu sa-l faceti, NU puteti avea contacte sexuale pana la eliminarae completa a candidei.
Partnerul tau nu are simptome de candida, dar are cu certitudine fiindca continua sa te infecteze.

| ioana748 a răspuns:

Ar trebui sa faceti amandoi tratament.
Nistatina si Fluconazol, 3 saptamani amandoi, atat unguent cat si pastile.
De asemenea o cura cu apa si bicarbonat va poate ajuta, mai ales pe tine.
O jumătate linguriță de bicarbonat la un pahar apa zilnic dimineața doua saptamani.
Fara bauturi acidulate si condimente.
Ceai de musetel, coada-calului, codita soricelului.
Sanatate ❤️

| Robert2526 a răspuns:

Contrat a ceea ce cred oamenii pe aici, Candida se gaseste in mod normal in flora vaginala iar ideea ca partenerul e purtator si te reinfecteaza nu este o explicatie 100%plauzibila

Candidoza nu este o infectie cu transmitere sexuala( sau nu neaparat ca sa fim exacti), poate aparea la orice persoana. Ceva afecteaza flora vaginala si iti provoaca aceste probleme ( te poti gandi la spalarea prea agresiva a zonei, tratamente cu antibiotice, tratamente pentru boli cronice, probleme cu tiroida?)

De candida nu scapi, ca face parte din tine, o sa tot ai episoade in care apar simptome dar trebuie sa gasesti cauza. Cea mai comuna cauza este igiena necorespunzatoare a zonei intime ( si nu ma refer ca nu te speli ci ca te speli cu produse prea agresive).

Tu cu ce te speli?

| Claudia307 explică (pentru Robert2526):

Ma spal în fiecare cu produsul Saugella, eu stau în Italia, este un produs italian cu care ma gasesc foarte bine

| Robert2526 a răspuns (pentru Claudia307):

Da, e foarte bun. Ai utilizat antibiotice? ai montat sterilet?

| sweetys a răspuns:

Cum ti s-a mai zis, ambii parteneri trebuie sa urmeze tratamentul, el nu are simptome, dar este purtator. Eu am rezolvat problema in 10 zile cu tratament adecvat, ovule si ceva solutie pentru spalatiri vaginale. Ar trebui sa iti faci si un Papanicolau, s-ar putea sa fie alta problema. Incearca sa reduci dulciurile, majoritatea medicilor mi-au zis ca sunt "gustarica/hrana" principala prin compozitia lor. Sanatate!

| annonimaaaa555 a răspuns:

Noi nu putem sa răspundem la asta. Încearcă sa mergi la alt ginecolog. Poate îți dă altceva. Sau vorbește cu Ginecologul tău sa iti dea alt tratament. Dar mai bine mergi sa și la altul ginecologi ca poate unul te ajuta, adică sigur unul găsește ceva.