La multe femei exista asemenea fluctuatii de interval la ciclu.
Problema este atunci cand, in mod repetat, devierile depasesc 2 saptamani. In acele cazuri este necesar un consult ginecologic pentru tratament.
Cea mai lunga deviere a fost de o saptamana, luna trecuta 23, luna asta 28 iar asta din cauza faptului ca am facut efort destul de mult, plus stres si faptul ca am plecat din tara, in rest maxim 2-3 zile.
Un ciclu regulat se succede la 28 de zile si daca iti notezi in calendar ziua cand iti vine, vei vedea ca este practic imposibil sa-ti vina in aceeasi zi luna d e luna, pentru simplu motiv ca luna are 30 de zile!
Pune in calendar, in fiecare luna, prima zi cand iti vine menstra si dupa 6 luni revii si citesti la cate zile se succede.
E normal sa nu vina ciclul intotdeauna la 28 de zile. Dat fiind ca vine mai des, e posibil sa fie de vina un mic dezechilibru hormonal: hormonul feminin se secreta in cantitate mai mare decat e necesar. Cu timpul se mai regleaza.
De regula, ar trebui sa iti vina la 28 de zile. Dar nu te ingrijora, la putine femei le vine regulat. Mie, de exemplu, imi vine, ba din 2 in 2 luni, ba dupa 3 saptamani, tot asa, trebuie sa fiu atenta tot tipul.
Poate ti se pare ciudat, dar sa stii ca cel mai probabil o sa ti se regleze dupa ce ramai insarcinata . Deci nu te ingrijora, asa se intampla aproape tuturor femeilor.
rapidistarapid întreabă: