| Chelu_Cristina_1988 a întrebat:

În jurul datei de 12 mai 2018 am călcat în 3-4 cuie ruginite prinse într-o blană. A curs sânge, m-am curățat cu apă caldă și săpun, apă oxigenată și m-am bandajat timp de câteva zile. Nu am făcut vaccinul antitetanos. Am luat Augmentin și Nurofen timp de 3 zile. După o săptămână și jumătate părea să-mi fie mai bine și am crezut că s-a vindecat. Nu am mai avut grijă să mă bandajez. După câteva zile s-a umflat în zona unde am văzut singura gaură și de jur împrejur era galben, dar nu ieșea puroi. Am eliminat cu un ac mizeria din rană (părea piele moartă) și iau antibiotic Oxacilină de 500 mg timp de 7 zile, la interval de 6 ore. Merg în picior, dar simt uneori degetele de la picior amorțite. Mă gândesc că e și pentru că am stat mult în picioare și câteva zile am încercat să merg în călcâi sau într-o parte a tâlpii și m-am bandajat mai strâns. Zona din jur pare tot ușor inflamată. Îmi este teamă de tetanos și de aceea aș dori un sfat (prefer să nu ajung la spital). Mulțumesc anticipat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Daca era chestie de tetanos, erai deja ingropata.

| Donsavas a răspuns:

Vaccinul este facut sa prevină astfel de infecții fatale. Nu e prea târziu să l faci acum. Nu stiu cat de mult te ar putea ajuta antibioterapia acum sau altadata. Cine ti a prescris medicatia? Discuta cu infectionistul care te trateaza.