| ana_1125 a întrebat:

In urma cu 2 ani mi-am facut un RMN, in urma unor ameteli. Rezultatul a fost ok la toate punctele in afara de un lucru: rare leziuni de demielinizare frontale si temporale stangi, paraventriculare si subcorticale in hipersemnal T2 si T2 FLAIR, izosemnal T1 de pana la 4-5 mm diametru.
Bine-nteles ca am fost la mai multi dr neurologi si nu e suspiciune de Sceroza sau alte boli grave. Mi-au spus toti medicii ca sunt leziuni nespecifice.
Intrebarea mea ar fi daca ati mai auzit de persoane cu astfel de leziuni dar care nu au nimic grav si pot trai bine mersi cu asa ceva si daca la tomograf s-ar vedea aceste leziuni. (mentionez ca mi s-a recomandat sa mai fac RMN dupa 1 an, 1 an jumate, dar nu mai vreau sa ma duc la RMN, abia am rezistat 20 min in aparatul acela). Banuiesc ca tomograful e altfel.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| guardian18angel a răspuns:

Tomograful dureaza foarte putin. Iti face o poza, practic, folosind radiatii minuscule, care apoi reies pe niste,, planse" din astea negre. Se vede foarte ciudat, si nu e prea indicat sa le faci degeaba, pentru ca... mnah, sunt radiatii.

Daca majoritatea iti spun ca nu sunt periculoase, ma indoiesc c-ar fi, iar vizita la medic pentru un alt control mai tarziu nu suna atat de rau happy

M-as fi gandit ca vizitand atatia medici si toti spunandu-ti cam aceeasi chestie te-ar fi linistit un pic.

Nu-ti mai fa frici degeaba, de obicei ipohondria face destul de mult rau, stai linistita, o sa fie okay happy

| mellisa_1721 a răspuns:

Tomograful nu ajuta in descoperirea leziunilor demielinizante.rmn este cel recomandat pentru ca nu foloseste radiatii si doar magneti iar leziuniile apar doar pe rmn.rmnul vede tesuturile moi ale creierului.de obicei tomograful se face la oase sau articulatii sau altele.si eu am facut un rmn deoarece am facut o nevrita optica tipica pentru scleroza multipla.sa descoperit o leziune demielinizanta nespecifica de 7mm fara captarea substantei de contrast am facut si punctie lombara si a iesit totul ok.nu e scleroza multipla.nu dispera dar fa tot ce ti se spune mai departe.ma refer la analize.fa tot sa fi sigura.eu zic ca nu ai scleroza.bafta te pup