| vmalex21 a întrebat:

Buna Ziua.In urma cu cateva zile am suferit o operație de deviatie de sept(septoplastie). Stie cineva cam cat durează recuperarea propriu-zisa?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Da, medicul care te-a operat.

| vmalex21 explică (pentru darrio2007):

Medicul care a efectuat operatia nu e clarvăzător si nici nu a trecut prin ea din postura de pacient.

| darrio2007 a răspuns (pentru vmalex21):

Sigur ti-a spus perioada de recuperare dupa operatie, din punct de vedere al medicului. De-aia e medic. Cine ai vrea sa-ti spuna, baba Leana de la taraba din piata? Dar tu nu l-ai intrebat.

| Floridori a răspuns:

Buna!
In prima saptamama dupa operatie vei incepe sa poti respira norma si vei simti imbunatatitile.
Dupa aproximativ 3-4 saptamani iti poti relua activitatile cotidiene sau cel putin o parte, avand in vedere ca nu se recomanda efortul fizic ridicat in primele saptamani dupa operatie.
Dupa 1-2 luni, poti considera ca te-ai recuperat complet, chiar daca tesuturilor nazale si cartilajului le va lua pana la un an sa se aseze sub noua forma.De aceea, dupa 3 luni de la operatie, se recomanda o vizita la medic pentru ca acesta sa poata observa daca se vindeca si se pozitioneaza in mod corect.
Numai bine!

| vmalex21 explică (pentru Floridori):

Si tu te-ai operat de deviatie de sept?

| Floridori a răspuns (pentru vmalex21):

Nu m-am operat, dar am considerat sa dau un raspuns strict din punct de vedere medical.
Daca doresti doar raspunsuri de la persoane care au trecut prin asta, imi cer scuze, nu este cazul meu, dar informatia oferita este una corecta.
Numai bine!

| vmalex21 explică (pentru Floridori):

Orice sfat si părere sunt binevenite.

| Floridori a răspuns (pentru vmalex21):

Desigur.Iar eu am specificat ca personal nu am trecut printr-o astfel de interventie, dar ca sunt sigura de faptul ca informatia este una corecta.
Sper sa ai o recuperare rapida, usoara si lipsita de orice complicatii!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

4 săptămâni, ai grija sa nu stranuti ca nu ai voie.