| Andr3yCzz a întrebat:

În următoarele zile trebuie să fac o rezectie apicală (operație la un dinte din față) pentru înlăturarea puroiului care s-a extins și la următorii dinți și vreau să știu câteva aspecte legate de această intervenție înainte de a merge.
1. Cam cât durează un astfel de proces? Având în vedere că trebuie doar să-mi curețe locul respectiv de puroi.
2. Dacă este mult puroi, sunt șanse ca anestezia să nu prindă așa cum trebuie?
3. Cât de dureroasă este această operație?
4. Ați trecut printr-o astfel de experiență? Dacă da, cum v-ați simțit în timpul operației?

Vă mulțumesc anticipat! O zi cât mai bună vă doresc! happy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| PeFuga a răspuns:

Buna!

Am facut rezectie apicala la 2 radacini aflate una langa alta. Interventia nu a durat mai mult de 30-45 de minute. Nu m-a durut cat a lucrat acolo, ci doar am simtit ca umbla. Cel mai greu a fost sa trec peste partea in care gaurea cu freza osul, dar am avut incredere pentru ca stiam ca este un chirurg foarte bun cel care opera. Partea mai rea a fost dupa interventie pentru ca nu am respectat cu strictete indicatiile. Nu am tinut compresa rece deasupra, asa ca timp de o saptamana am avut falca putin umflata si durea usor. Dupa rezectie, timp de aproape o saptamana, am simtit gust de medicament in gura si ma obsedau firele de sutura. Dupa suprimarea acestora am simt zona respectiva foarte ciudat, dadeam cu limba pe deasupra si simteam cum e prinsa gingia si cum parca ma "strangea", insa acum, dupa 4-5 luni, zona este vindecata si cred ca doar radiologic isi poate da seama cineva ca s-a intamplat ceva acolo.

In ce priveste anestezia, daca ai luat cateva zile antibiotic recomandat de medic, nu ar trebui sa iti faci griji. Cu siguranta o sa prinda anestezia, iar infectia va fi curatata in timpul interventiei. Sa stii ca nu este nimic infricosator. Mai rau este sa spui ca daca nu mai doare o lasi asa... si apoi sa pierzi dintele din cauza extinderii infectiei (asa cum multi romani obisnuiesc sa faca, din pacate).

Mult succes si... nu uita sa urmezi cu sfintenie indicatiile postoperatorii!